Silkeborg IF ønsker også åbning af Superligaen: Vi er klar

Divisionsforeningen håber, at det vurderes forsvarligt at optage Superligaen og 1. division i slutningen af maj.

De danske fodboldstadions rundt om i det midt- og vestjyske skulle sådan en søndag have været fyldt med glade tilskuere og hårdtarbejdende spillere på plænen, men da statsministeren lukkede landet midt i marts, blev også fodbolden sat på standby. 

- Det har været svært, synes jeg. Det er hele ens verden, der er blevet vendt op og ned, lyder det fra Silkeborgs IFs Svenn Crone.

Men nu er der måske lys for enden af den mørke tunnel. Divisionsforeningen fremlagde nemlig tidligere på ugen 55 sider med protokoller for, hvordan træning og kampe kan afvikles med en lille smitterisiko.

Håb om maj-kampe

Divisionsforeningens håb er, at de første kampe i både 3F Superliagen og Nordicbet Ligaen kan blive spillet i slutningen af maj.

- Den 29. maj er den dato, hvor vi skal i gang med at spille den første kamp for at kunne afvikle sæsonen, som den skal afvikles. Kommer vi på den anden side, så begynder det at blive rigtig, rigtigt kritisk. Så kommer professionel fodbold som sådan under pres ikke bare i den her sæson, men i de kommende sæsoner, lyder det fra Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen.

I Silkeborg IF er man mere end klar, hvis de 55 sider vurderes forsvarlige af myndighederne, og der igen bliver fløjtet op til kamp i slutningen af maj.

- Skulle det blive før, er vi også klar, siger SIF administrerende direktør Kent Madsen

Administrerende direktør i Silkeborg IF er blandt de få i staben, der ikke blev sendt hjem på lønkompensation. Spillerne træner dog stadig på alternative vilkår og skal fortsat have løn.
Administrerende direktør i Silkeborg IF er blandt de få i staben, der ikke blev sendt hjem på lønkompensation. Spillerne træner dog stadig på alternative vilkår og skal fortsat have løn. Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi

Corona-venlig træning

Klubbens superliga-hold har nemlig forsøgt at holde formen ved lige ved coronavenlig træning.

- Vi har fulgt sundhedsmyndighederne og divisionsforeningens retningslinjer for træning i små grupper på maksimum otte med overvejende tekniske øvelser og selvfølgelig fysisk træning. Det har vi valgt at gøre for at holdespillerne så skarpe som overhovedet muligt, lyder det fra direktøren.

- Det er meget begrænset, hvad vi kan lave. Det er mest teksniske øvelser og løb på banen. Vi kan jo ikke have den nærkontakt, vi normalt har, fortæller Svenn Crone.

Divisionsforeningen håber, at få en positiv tilkendegivelse, så klubberne igen kan træne så normalt som muligt fra den 11. maj.

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste