Ekspert: Det kan blive nødvendigt med en ny type vaccine

Efter et år har de fleste østjyder fået både to og tre stik med vacciner, men i fremtiden kan det blive en ny type vaccine, der skal tages i brug.

I går var det et præcis et år siden, at Line Schnoor fik sit første stik med coronavaccinen. 

Navnet siger dig nok ikke umiddelbart noget, men Line Schnoor skrev østjysk historie, da hun som den første i landsdelen fik vaccinen. 

Hun var en del af frontpersonalet, der, sammen med de ældre og svage, kom forrest i vaccinekøen.

Vacciner gør en forskel

Nu er 77 procent af danskerne færdigvaccinerede og selvom smittetallet er højt, er antallet af indlagte og svært syge lavere end sidste år. 

Lige nu er 608 indlagt og for et år siden var tallet 776. Forskellen skyldes ifølge ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, især en ting: vaccinerne. 

- Hvis vi ikke havde haft de her vacciner, havde vi stået et helt andet sted i dag. Formentlig med en øget samfundsnedlukning, grundet pres på sygehusvæsnet. 

- Det er jo stadig sådan, at selvom vaccinerne ikke er så effektive, som vi havde håbet, fordi der er kommet nye varianter, så holder de stadig vores hospitalsvæsen relativt fredeligt, siger Lars Østergaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Selvom de fleste danskere har fået både andet og tredje stik, kan der ifølge overlægen være udsigt til flere vacciner i fremtiden. 

- Jeg tror, at vi skal lære at leve med corona, også i Danmark. Derfor kan det være, at vi kommer til at skulle have et fjerde stik, eller måske et stik med en vaccine, der er lidt bedre egnet til de her nye varianter, vi ser, siger han.