Påvirket knallertkører i farligt flugtforsøg - endte med 10 sigtelser

En 26-årig mand mislykkedes med sit forsøg på at køre fra politiet onsdag eftermiddag i Randers. Til gengæld lykkedes det ham at få hele ti sigtelser.

En motorcykelbetjent måtte sætte efter en påvirket knallertkører, som forsøgte at stikke af. Arkivfoto. Foto: Colourbox

Onsdag eftermiddag klokken 16.55 vinker en motorcykelbetjent en 26-årig knallertkører ind til siden ved lyskrydset Grenåvej/Ørneborgvej i Randers.

De aftaler at køre hen og teste, om knallerten er tunet.

Anne Tiedemann, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi

Den 26-årige gjorde, som han blev bedt om, og han gik med til at køre til politigården i Randers sammen med motorcykelbetjenten.

- De aftaler at køre hen og teste, om knallerten er tunet. I stedet for at køre med betjenten, vælger den 26-årige så at begynde at køre væk derfra, siger Anne Tiedemann, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

'Uhensigtsmæssigt flugtforsøg'

Motorcykelbetjenten satte efter med det samme, og til trods for at den 26-årige gjorde et ihærdigt forsøg på at komme væk, så indhentede betjenten ham til sidst.

- Den 26-årige forsøgte at stikke af på en meget uhensigtsmæssig måde. Han kørte over fortorv og over for rødt flere gange, siger Anne Tiedemann.

Læs også Fodboldklub til kamp mod madspild: Donerer stadionpølser og 45 kasser bacon

Til sidst kørte den 26-årige ind ad gågaden i Gråbrødrestræde, hvor han smed knallerten og fortsatte flugten til fods.

- Betjenten havde ikke problemer med at følge med og var lige bag ham hele vejen. Han fik indhentet den 26-årige og lagt ham i håndjern.

Havde flere typer narko i lommen

Flugtforsøget resulterede i sigtelser for flere trafikforseelser, men det viste sig også, at den 26-årige var narkopåvirket og havde både morfinpiller og hash i sine lommer.

Den 26-årige blev sigtet for:

1. Narkokørsel
2. Ikke at efterkomme politiets anvisninger
3. Kørsel over for rødt lys
4. Kørsel over for rødt lys
5. Kørsel over for rødt lys
6. Kørsel på fortov
7. Kørsel, hvor der var indkørsel forbud
8. Kørsel i gågade
9. Besiddelse 19 morfinpiller
10. Besiddelse af 38 gram hash

Derudover kan der komme yderligere sigtelser.

- Knallerten skal nu undersøges af politiet for at finde ud af, om den er stjålet, og om den er tunet. Ud fra mandens kørsel har politiet en kraftig mistanke om, at det kan være tilfældet, siger kommunikationsrådgiveren.