Makkerpar på over 70 år laver Danmarks tog

Torben Lønnqvist på 74 år og Stig Søndergaard på 75 år arbejder til dagligt i Randers med at lave og reparere togdele.

Torben og Stig er begge midt i 70’erne. Og så laver de hjul til togene i Danmark.

På trods af sin fremskredende alder, så er 74-årige Torben Lønnqvist stadig glad for at komme ud på sit arbejde hos Projector i Randers.

- Jeg nyder at komme på arbejde. Og jeg har også sagt heroppe, at så længe, at jeg har lyst til at komme på arbejde, så fortsætter jeg, siger Torben Lønnqvist til TV2 ØSTJYLLAND.

Som 74-årig er Torben dog ikke alderspræsident på arbejdspladsen. Han arbejder nemlig sammen med Stig Søndergaard på 75.

- Jeg har stadigvæk lyst til at være en del af et arbejdsfællesskab. Jeg synes også, at jeg har et godt helbred, siger Stig Søndergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Både Torben og Stig har arbejdet meget med IC3 togene.
Både Torben og Stig har arbejdet meget med IC3 togene.

En glad chef

Makkerparret arbejder med at lave og reparere dele til tog – primært hjul. Og deres chef, Morten Hartvig Jakobsen, er glad for at både Torben og Stig fortsat vil bidrage.

- Det kan ske, at jeg kan få fat i nogen, der er yngre. Men der er ingen tvivl om, at det er svært at finde en på 20 år med 40 års erfaring, siger chefen til TV2 ØSTJYLLAND.

Og hvis nogen skulle tro, at virksomheden har de ældre herre ansat på grund af velgørenhed, så kan de godt tro om igen.

- De bidrager faktisk rigtig meget til det vi laver i hverdagen. Det er ikke af en social henseende, at vi har valgt at have dem, det er sådan set af forretningsmæssige henseende, siger Morten Hartvig Jakobsen, der er indehaver af Projector.

Kommer til at fortsætte

Selvom 80’erne efterhånden begynder at nærme sig, har hverken Torben eller Stig nogen planer om at gå på pension foreløbigt.

- Jeg har ikke nogen aktuelle planer om at stoppe. Der kan godt gå nogle år endnu i hvert fald, siger Stig Søndergaard, mens Torben Lønnqvist kontant svarer:

- Jeg stopper, når jeg ikke gider mere.

Historien om Torben og Stig er en del af TV2 ØSTJYLLANDS serie ”Ældrestyrken”. Du kan se hele afsnittet om makkerparret her:

Vi skal nu til 3. afsnit i vores serie ældre styrken. Vi taler ofte om ældrebyrden, men nu vil vi her på TV2 Østjylland sætte fokus på, de mange ældre der har valgt at blive på arbejdsmarked selv om de for længst kunne være gået på pension. Blandt andet Torben på 74 og Stig på 75 - der laver toghjul.