Radio24Syv vil ikke dø: Lægger sag an mod Radio- og tv-nævnet

Tidligere direktør vil have proces gransket, efter at nævn tildelte dab-udbud til konkurrent.

Stævning vil blive offentliggjort, når den er klar i den kommende uge, lyder det fra tidligere direktør for Radio24syv. Billedet her er fra en tidligere demonstration til fordel for Radio24syv.

Den nu lukkede radiokanal Radio24syv lægger sag an mod Radio- og tv-nævnet, som for få uger siden lod dab-udbuddet gå til radioen Loud.

- Vi fik et tilbud fra Borgerretsfonden, som så nogle væsentlige problemer i det, der er foregået, og de tilbød os at finansiere en eventuel sag, siger Jakob Kvist, tidligere direktør på Radio24syv til Ritzau.

- De bad os gøre det af hensyn til den demokratiske forvaltning af samfundet. Så udbad vi os betænkningstid og har indhentet juridisk rådgivning, og vi er blevet enige om at gøre det, tilføjer han.

Læs også Advarsel til gør det selv-folket: Pil snitterne fra el-installationer

Ifølge den tidligere radiodirektør søger den nu lukkede radiokanal "opklaring og afklaring" på et forløb, som han kalder meget mangelfuldt.

01:50

VIDEO: Indtil 1. november fandt man Radio 24syv på frekvens 103.0 på FM-båndet. Nu tilhører frekvensen Radio4, der sender fra Banegårdspladsen i Aarhus. Vi besøgte kanalen på dagen op til første udsendelse (fra 31. oktober 2019).

Luk video

Optimistiske advokater

Ifølge Jakob Kvist har Radio24syv fået en advokatvurdering af den sag, som kanalen nu vil anlægge mod Radio- og tv-nævnet.

- Man kan jo aldrig vide, om man har en vindersag, men vores advokater er meget optimistiske. Og det handler både om det udbudsretslige og det forvaltningsretlige, siger Jakob Kvist og tilføjer:

- Og det handler også om nogle væsentlige habilitetsproblemer, som vi synes, vi kan konstatere, tilføjer han uden at komme det nærmere.

Læs også Radio4 får drøje hug af anmeldere: "Som døden og DR"

Ifølge Jakob Kvist er stævningen først ved at blive udarbejdet. Han regner med at have den klar i begyndelsen af næste uge.

Jakob Kvist oplyser, at stævningen vil blive offentliggjort, når den er klar i den kommende uge. Det er advokatfirmaerne Publicure og Gorrissen og Federspiel, der fører sagen for Radio24syv.

01:14

VIDEO: Mediekommentator Kurt Strand tror på, at Radio4 kan byde ind med noget nyt. Videoen er fra 31. oktober 2019. 

Luk video

En udskældt udbudsproces 

Radio24syv tabte for få uger siden kampen om dab-udbuddet under stor mediebevågenhed.

Processen er siden blevet kritiseret af både eksperter og en lang række politiske partier, der mener, at processen, der førte til, at udbuddet gik til Loud har været fejlbehæftet.

Læs også Butiksejer i opråb mod nethandel: Støt vores butik nu, ellers lukker vi

Kulturministeriet, som Radio- og tv-nævnet hører under, har tidligere konkluderet, at der ikke er noget juridisk at komme efter i sagen.

Med det kommende sagsanlæg lufter Jakob Kvist sit håb om, at Radio24syv måske kan genopstå en dag.

- Radioen kan i princippet genopstå. Jeg har hele tiden sagt, at den sover en tornerosesøvn og kan vækkes den dag, der er kræfter og vilje til stede. Og vi havde en meget stærkt kultur og ånd på radioen, så den kan godt genopstå i en eller anden form, siger han.

Læs også Hjalp rystende og grædende otteårig: Pas på vores børn!