Så er livredderne på plads: Nu med corona-forbeholdsregler

Fredag rykkede livredderne ind i tårnene ved fem østjyske badesteder, som de vil bemande frem til midten af august.

Skolebørnene har fået sommerferie, og selvom et vejrskifte har meldt sin ankomst, har mange nok alligevel brugt dagen på stranden.

TrygFonden forventer masser af badegæster på de østjyske strande denne sommer. 

Fra og med i fredags kan gæsterne være ekstra trygge ved fire østjyske strande: Den Permanente, Moesgaard Strand, Saksild Strand og Grenaa Sydstrand, ligesom TrygFondens kystlivreddere også er klar ved Havnebadet i Aarhus. 

Aktioner i 2019

- Livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, for uanset hvor rutineret en svømmer man er, kan man komme i vanskeligheder, fortæller René Højer, programchef i TrygFonden.

- Derfor bruger livredderne også størstedelen af deres tid på forebyggende indsatser, som både handler om at tale med badegæsterne og give gode råd, og om at gribe ind, hvis de ser noget i vandet, der potentielt kan udvikle sig til en farlig situation.

Her finder du TrygFondens kystlivreddere i Østjylland.
Her finder du TrygFondens kystlivreddere i Østjylland.

Corona-opgaver

I år vil der udover almindelige livredderopgaver også være lidt ekstra at tænke på i forhold til corona-epidemien. 

Myndighedernes retningslinjer siger nemlig fortsat, at folk skal holde 1 meters afstand, og det vil livredderne hjælpe med at minde om. 

På samme måde er der ændringer i den livreddende førstehjælp i år sammenlignet med tidligere år. For at undgå smitte vil livredderne ikke give mund-til-mund-indblæsninger ude på vandet. Her vil fokus i stedet være på at få vedkommende så hurtigt som muligt bragt ind til land, hvor den egentlige genoplivningssituation foregår.

- Det er meget, meget sjældent, at der ydes indblæsninger ude i vandet. Det skal være en druknet, livløs person, så det forekommer meget sjældent, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef hos TrygFondens Kystlivredning, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han vurderer, at der over en periode på ti år måske har været en lille håndfuld tilfælde, hvor TrygFondens kystlivreddere har benyttet sig af det ude på vandet.

- Livredderne arbejder i makkerpar, så mens den ene henter personen ind, gør den anden klar på stranden til genoplivning med maske til indblæsning og påfører sig handsker, som de altid gør. De vil nok i højere grad benytte sig af for eksempel mundbind i år, men ellers er det samme setup som tidligere år, siger Anders Myrhøj.

Han fortæller, at de i Trygfonden har rådført sig ved Dansk Råd for Genoplivning og Immediate Life Support (ILS) og følger deres anbefalinger.

I alt vil livredderne være til stede ved 37 strande og badehavne i Danmark. Livreddertårnene vil være bemandet dagligt kl. 10-18 frem til 19. august

Denne artikel er opdateret med citater fra Anders Myrhøj lørdag klokken 19.40.

De 5 baderåd

ulykke horsens20210420_111050

Ramt af lastbil: Kvinde hårdt kvæstet

20201010-172748-L-1920x1280we

play Kirker åbner for flere gæster til konfirmationer og bryllupper

Covid-19 Live
20210412-134852-6-1920x1501we

liveblog COVID-19 LIVE: Politisk flertal vil fjerne reservationskravet

Museum Jorn

Museum er mere end klar: Åbner kl. 00.01

Leo Petersen

Godt nyt til Leo og andre modstandere af bookingkrav: Minister åben for dialog

20200509-164124-L-1920x1263we

Nyd foråret i dag - sidste varme dag i lang tid

Dagens mest læste