Nu frarådes badning i endnu en sø

Badning i Ring Sø frarådes på grund af blågrønne alger i vandet, som kan være sundhedsskadelige.

Mange af os kunne nok godt bruge en kølig dukkert her i sommervarmen, men vi skal være opmærksomme på, hvor vi springer i vandet.

Horsens Kommune fraråder nemlig badning i endnu en sø.

I Ring Sø er ved Brædstrup er der konstateret blågrønne alger, hvorfor vandet kan være usundt for mennesker og dyr at bade i.

Den 24. juni blev der konstateret blågrønne alger i Ring Sø ved Brædstrup. Det får nu Horsens Kommune til at fraråde badning i søen.
Den 24. juni blev der konstateret blågrønne alger i Ring Sø ved Brædstrup. Det får nu Horsens Kommune til at fraråde badning i søen.

I sidste uge blev de blågrønne alger konstateret i Blidsø nord for Sønder Vissing, hvorfor badning også frarådes der.

Kan komme flere steder

- Det er ikke utænkeligt, at problemet kan opstå andre steder også. Så helt generelt bør man altid kigge på det vand, man vil bade i. Se, om det er klart. Man bør ikke bade, hvis vandet er så uklart, at man ikke kan se sine fødder, når man står i vand til knæene. Så kan det nemlig være fyldt med alger, siger Simon Marsbøll, biolog i Natur og Miljø i Horsens Kommune.

Blågrønne alger kan danne giftstoffer, og derfor kan de i værste tilfælde give en forgiftning, hvis man sluger meget af vandet. Det er dog ifølge Simon Marsbøll yderst sjældent, at der sker alvorlige forgiftninger af mennesker. 

Kommunen fraråder ligeledes at lade hunde bade i søerne, da de ofte drikker af vandet og derved kan reagere voldsommere på eventuelle giftstoffer fra algerne.

Algerne kan desuden give hudirritationer og udslæt.

Sådan så Blidsø mellem Sønder Vissing og Gl. Rye ud fra oven i sidste uge. Horsens Kommune opfordrer fortsat til, at man undgår at bade i den på grund af algerne.
Sådan så Blidsø mellem Sønder Vissing og Gl. Rye ud fra oven i sidste uge. Horsens Kommune opfordrer fortsat til, at man undgår at bade i den på grund af algerne. Foto: Horsens Kommune

Og det er ikke så mærkeligt, at badning i søer rundt om i landet lige rammes af de blågrønne alger. Det er nemlig højsæson for dem, da næring i søvandet kombineret med solskin og varme danner grobund for alger.

Simon Marsbøll fortæller, at det er svært at spå om, hvor længe algerne vil være i overfladevandet.

- Så længe det vindstille, solrigt og varmt, kan det vare en måned eller to, siger han. 

Men så længe behøves det ikke at tage. Med et vejrskifte lige rundt om hjørnet kan det nemlig gå stærkt.

- Nu kommer der jo snart blæst og regnvejr, og så er det sandsynligt, at situationen ændrer sig, siger Simon Marsbøll til TV2 ØSTJYLLAND.

Ved de to søerne er der nu sat skilte op, der fraråder badning. Simon Marsbøll fortæller, at de fjerner skiltene, når vandkvaliteten igen er til en badetur, lige som det også vil blive meldt ud på kommunens hjemmeside. Du kan også følge badevandskvaliteten i hele landet her.

Hvis du tænger til et søbad i den nærmeste fremtid, fremhæver Horsens Kommune tre andre søer i kommunen, som ikke er plaget af de blågrønne alger.

Karlsø

Naldal Sø

Nedenskov Sø

 

AGF-Sønderjyske

Sådan kommer det til at foregå, når tusindvis af fodboldfans i dag skal på stadion

Skærmbillede 2021-04-22 kl. 11.21.28

Politiet søger vidner efter slagsmål mellem flere mænd onsdag aften

biohuts Grenaa Havn

Nytårstorsken i fare - nyt forsøg skal redde den

20200518-130319-L-1920x1348we

Politiet om genåbning af barer: Der var højt humør hele vejen

Hjemmeundervisning

liveblog COVID-19 LIVE: Gymnasier vil have lov at åbne på fuldtid

cd6abb09-fe9f-4e85-9326-ddb71d59950c

Torsdagsblæsten bliver iskold

Dagens mest læste