Politi klar med opholdsforbud: Hold dig væk fra disse østjyske steder

Solen og den blå himmel lokker mange udendørs, men det er vigtigt at vi sørger for at sprede os ud over mange forskellige grønne områder, advarer politiet.

Fredag satte Østjyllands Politi skilte op flere steder for at gøre opmærksom på, at de lukker området, hvis ikke folk overholder reglerne om at holde afstand og maximalt være 10 personer sammen. Her er det Mølleparken i Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Medierne har været fyldt med billeder af tætbesatte solbeskinnede Islands Brygge, hvor københavnere i massevis stimlede sammen for at få en plads i solen. 

Men også i Østjylland er der steder, hvor lidt for mange står lidt for tæt i forhold til smitterisikoen. 

Læs også Store lokale forskelle: Så mange er smittet og testet i din kommune

Derfor har politiet nu sat skilte op flere steder. Skiltene advarer om, at politiet helt kan lukke området for ophold, hvis ikke folk overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand og maximalt antal mennesker på samme sted. 

- Vi ønsker at sende et meget klart signal om, at borgerne er nødt til at tage det her alvorligt. Det kan ikke nytte noget, at der er nogle steder, hvor man sidder side om side og ikke respekterer myndighedernes anbefalinger, lyder det fra den fungerende politidirektør Marian Thomsen.

- Hvis den adfærd fortsætter, så kan det ende med, at vi helt forbyder ophold de pågældende steder

Her truer politiet med opholdsforbud

  • Bellevue Strand, Risskov
  • Den Permanente, Risskov
  • Tangkrogen, Aarhus C
  • Mølleparken, Aarhus C
  • Østre Søbad, Silkeborg

Tænk, før du sætter dig

Udover skiltene vil politiet føre tæt tilsyn med de såkaldte hotspots. Samtidig følger betjentene løbende med i, om der opstår trængsel andre steder. Sker det, vil de også her sætte ind med skilte og øget patrjulering. 

Derfor er det altid en god ide at se sig om og vurdere, hvor mange andre der sidder i et grønt område, før man selv slår sig ned, lyder det fra politidirektøren. 

Læs også Mads Langer inviterede Signe til dans på scenen til udsolgt drive-in-koncert

- Jeg vil gerne på det kraftigste opfordre til, at man generelt tænker sig om, når man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Hvis man kan se, at der er mange mennesker, der hvor man havde planlagt at slå sig ned, så find et andet sted, siger Marian Thomsen.

Fakta om opholdsforbud

Når der er udstedt opholdsforbud, betyder det, at det kan give en bøde på 2500 kr. at opholde sig i området. Det er fortsat tilladt at passere igennem området og dermed i orden at løbe en tur eller lufte sin hund der. 


Der kan kun udstedes opholdsforbud for mindre, afgrænsede områder som eksempelvis parker, pladser, strande, veje, forlystelsesparker, banegårde og lufthavne, forretninger og campingpladser. 

Du kan læse mere om opholdsforbud i § 10 i "Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19".


Kilde: Østjyllands Politi