Lola Jensen til corona-stressede forældre: - Tag den med ro

Forældre skal fokusere på succeser, skabe struktur og holde igen med at snakke om corona med børn, lyder det fra familierådgiveren.

Mange forældre står lige nu i en svær situation, hvor de skal jonglere mellem at arbejde hjemmefra og passe og undervise deres børn på samme tid.

Det er ikke en nem opgave, og familierådgiver Lola Jensen opfordrer forældre til ikke at være for hårde ved sig selv.

- Lige nu skinner det igennem, at forældre gerne vil præstere i forældrerollen helt perfekt. Deres børn skal komme tilbage til skolen og have klaret alle opgaver og have afleveret alt, siger Lola Jensen i en Facebook-live af TV2 ØSTJYLLAND, hvor hun svarede på spørgsmål fra brugerne.

- Det er bare ofte sådan, at når man går efter det perfekte, så ender det med at blive dårligere, end hvis man i stedet tager det mere med ro og fokuserer på at være glad for det, der lykkes, i stedet for at blive frustreret over det, der ikke gør – det smitter også af på børnene.

’Struktur, struktur, struktur’

Lola Jensen fortæller, at en af de vigtigste opgaver for forældre lige nu er at skabe en struktur for hverdagen.

- Lav allerede en ramme for næste dag om aftenen, så du ved, hvordan dagen skal forløbe – det er noget, der hjælper, siger hun og fortsætter:

- Sæt en ramme hver dag, hvor du har lavet en struktur, som dikterer, hvornår skolen går i gang og stopper. Hvis du arbejder hjemmefra, så lav et program, hvor du kan mærke, at du når at få lavet noget, når der ikke er børn, der forstyrrer, siger hun.

Det er ikke til at undgå, at det ikke altid lykkes at få fulgt den struktur, man har sat for dagen, og nogle dage må man humpe sig igennem.

- Man får det ikke til at lykkes første dag, men efter noget tid med samme struktur vil man kunne mærke, at familien begynder at kunne følge med i den nye struktur.

Drop den dårlige samvittighed

quote Forældre skal lade være med at have dårlig samvittighed, hvis de har en fornemmelse af, at deres børn ikke lærer nok.

Lola Jensen, familierådgiver

Lige nu er der mange forældre, der har en idé om, at de skal påtage sig flere roller end normalt. De skal både være far eller mor, skolelærer og underholdning. Men Lola Jensen mener, at forældre bare skal fokusere på at være forældre.

- I forældrerollen ligger der, at man skal sørge for, at der er noget sund mad og nogle gode sengetider, som man plejer. Oveni ligger der nu, at man skal sætte en ramme og skabe struktur, siger familierådgiveren.

- Forældre skal lade være med at have dårlig samvittighed, hvis de har en fornemmelse af, at deres børn ikke lærer nok. Der skal nok være en lærer, der i sidste ende samler op på det.

Svar på spørgsmål, men ikke mere end det

I denne tid er der mange børn, der går rundt og er bekymrede for forskellige ting, når det kommer til situationen med corona.

quote Hvis man som forælder husker at svare på spørgsmålene med lidt ro på, så kommer der faktisk også ro på børnene.

Lola Jensen, familierådgiver

De er måske bange for at miste en bedsteforælder eller at røre ved ting udenfor. Og ifølge Lola Jensen skal man svare på de spørgsmål, ens børn har om corona, men udover det skal man undgå at snakke for meget med dem om sygdommen.

- Du skal ikke hele tiden forklare dit barn, at nu skal du altså huske at vaske hænder og prøve at forklare hvorfor, siger hun og fortsætter:

- I stedet skal du bare hjælpe med at vaske de hænder og sørge for, at det bliver rutine. Bare sig: Vi skal lige vaske hænder, fordi nu har vi været ude, og de er beskidte, eller: De skal altid vaskes, inden vi spiser, siger familierådgiveren.

Det er dog vigtigt, at man som forælder svarer på sine børns spørgsmål – men gør det med en ro.

- Hvis børn går rundt med noget, de ikke får svar på, kan nervøsiteten vokse sig større. Hvis man som forælder husker at svare på spørgsmålene med lidt ro på, så kommer der faktisk også ro på børnene.

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 07.14.48

play VIDEO: Lyn i tusindvis bragede over Østjylland

Fitness Horsens

Stor utilfredshed med lokal nedlukning: Borgmester vil have kigget på reglerne

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

Dagens mest læste