Kongehuset appellerer til sammenhold

Efter gårsdagens tragiske hændelse appellerer Kongehuset til sammenhold.

Dronning Margrethe og kronprinsparret kom søndag aften med klar opfordring til danskerne i en officiel udtalelse efter skudepisoden i det københavnske storcenter Field's på Amager. 

- Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien, skriver de.

- Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer.

Tre er dræbt i forbindelse med skyderiet, mens fire er alvorligt såret. Mandag morgen oplyser Københavns Politi, at de dræbte er en pige og en dreng på 17 år samt en 47-årig mand med russisk statsborgerskab, som bor i Danmark.

Skulle være vært for reception 

Kronprins Frederik skulle have været vært for en reception på Kongeskibet Dannebrog i anledning af afslutningen på Tour de France i Danmark. Statsminister Mette Frederiksen (S) skulle have deltaget.

Men kongehuset aflyste øjeblikkeligt, da det kom frem at flere var blevet ramt af skud i Field's. 

Receptionen skulle have fundet sted i Sønderborg Havn. Den skulle være startet klokken 19.30. Flere gæster var allerede ankommet, da receptionen blev aflyst. 

De seneste dage har Danmark lagt veje til de første tre etaper af verdens største cykelløb Tour de France. Det var det, som receptionen skulle være en afslutning på.

Den 3. etape af Tour de France blev søndag afsluttet i Sønderborg.

Sympati fra Touren

Touren udsendte søndag en meddelelse på Twitter, hvor man sender venlige tanker til det danske folk.

- Tour de France forsikrer det danske folk om vores sympati og medfølelse i denne tid.

- Touren er ekstremt chokeret og kede af at høre, hvad der er sket i København.

- Hele feltet i Tour de France sender de dybeste kondolencer til ofrene og deres familier, skriver Touren på Twitter.