Nu kommer Touren til Jylland - det betyder det

Vejdirektoratets bedste råd er at holde sig orienteret om trafikken hele dagen, hvis man skal sydpå nærmere dagens Tour-etape.

Selvom Tour de France-rytterne ikke rammer den østjyske asfalt i denne omgang, kan det stadig få betydning.

Særligt hvis man har planlagt at køre sydpå på ferie, skal flyve fra Billund Lufthavn eller være tilskuer et sted på ruten, der går fra Vejle til Sønderborg via Jelling.

- Der er jo masser af trafikanter både på vej på ferie og ned mod Vejle. Så der vil være et øget pres på E45 og jo særligt i trekantområdet, siger Nicholas Petersson, vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter.

Derudover er det værd at være opmærksom på sin rute, hvis man kører mod Billund for at fange et fly mod sydens sol og varme. Her kan der nemlig være afspærringer, og man bør i stedet kigge mod den midtjyske motorvej via Give for at komme til lufthavnen.

Hold dig orienteret

Er man cykelfan og vil opleve løbet fra første parket i Vejle eller længere sydpå, er det meget vigtigt at have styr på, hvor man eksempelvis kan parkere, for det er ikke muligt langs ruten. 

Og selvom der ikke er afspærrede motorveje i dag, er der risiko for kødannelser. 

- Ruten er selvfølgelig værst fra Vejle og ned, og der er afspærringer, som udfordrer, siger Nicholas Petersson.

- Vi opfordrer til at tage det offentlige. Men det allerbedste råd er at holde sig rigtig godt orienteret, så man måske kan nå at ændre sit afgangstidspunkt for eksempel, siger den vagthavende.

En joker, som Vejdirektoratet selv kalder det, er, hvor mange tyskere der vil finde nordpå for at følge cykelrytterne, og så hvor mange danskere der alligevel kører på ferie i dag.

- I går fulgte folk jo vores råd. Det gik rigtig, rigtig godt, og vi havde stort set ingen udfordringer, så det håber vi også i dag, siger Nicholas Petersson.

Ruten i dag går blandt andet forbi Jelling-monumenterne, Koldinghus, Christiansfeld og Dybbøl Mølle.

Aktuelt kan der ses kødannelse syd for Skanderborg. Følg trafikken hos Vejdirektoratet.