Kommune laver jobbank for skoler og dagtilbud: - Alle kan melde sig

Syddjurs Kommune er i gang med at etablere en jobbank, så de, der har lyst til at hjælpe skoler og dagtilbud under genåbningen, kan melde sig.

Fra i dag, onsdag, begynder skoleelever fra 0. til 5. klasse og mindre børn i dagtilbud at komme tilbage til deres hverdag i de forskellige institutioner - dog en noget anderledes hverdag med helt særlige krav fra Sundhedsstyrelsen.

Og netop disse krav kan være svære at leve op til med begrænset personale, som også kan gå hen og blive syge i forbindelse med genåbningen.

quote Vi har brug for en hjælpende hånd, som for eksempel kan gå ind og sørge for, at vores legetøj bliver vasket af hver dag.

Per Larsen, chef for Børn og Læring i Syddjurs Kommune

Derfor har Syddjurs Kommune besluttet at etablere en jobbank for alle, der har lyst til at hjælpe skoler og dagtilbud med at klare hverdagen, samtidig med at alle kravene til hygiejne og afstand bliver overholdt.

- Vi har brug for en hjælpende hånd, som for eksempel kan gå ind og sørge for, at vores legetøj bliver vasket af hver dag. Eller at vores toiletter lige får en ekstra tur, siger chef for Børn og Læring i Syddjurs Kommune, Per Larsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det kan også være nogle, der skal ind og hjælpe med at guide børnene til at holde afstand, når de er ude og lege.

Ingen grund til bekymring fra forældre

Selvom Per Larsen fortæller, at alle kan melde sig til jobbanken, så skal forældre ikke være bange for, at der kommer nogle ind på institutionen, som ikke burde arbejde med børn.

- Vi sørger selvfølgelig for, at der er børneattester på de medarbejdere og frivillige, vi tager med ind i det her felt. Vi er helt sikre på, at de forholdsregler, der skal tages i forhold til at gå ind i en jobbank på en skole, bliver overholdt. Det skal forældrene ikke frygte, siger han.

Derudover understreger han, at man selvfølgelig ikke skal møde op på en institution, hvis man frygter for sit helbred eller er syg.

- Der gælder de samme regler, som også gælder for vores børn og ansatte. Men hvis man har lyst og er frisk, så er vi klar.

Mere personale ved yderligere åbning

I og med at det ikke er alle elever, der er startet i skole igen, så kan det godt lade sig gøre at overholde kravene om afstand, som det er lige nu.

Men hvis regeringen vil åbne yderligere op for skolerne i den kommende tid, så kan kommunens skoler især få brug for flere varme hænder.

- Vi kan se, at det krav, der er til antal kvadratmeter, i forhold til den afstand der skal være mellem børnene, så har vi brug for mere personale, hvis vi skal lukke yderligere op, siger Per Larsen.

- Så det er egentlig for at være lidt på forkant med den del, for der skal vi altså være klar. Så hvis der er nogle, der vil hjælpe os med det her, så kom.

Oplever allerede stor interesse

Per Larsen fortæller, at det er kommunens erhvervs- og beskæftigelsesafdeling, som håndterer etableringen af jobbanken. De har allerede ringet rundt til ledige inden påsken og spurgt, om de kunne være interesserede.

- Tilbagemeldingen fra vores erhvervschef er, at der er rigtig stor interesse for det.

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Skærmbillede 2021-04-09 kl. 19.39.45

play Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

glatte veje111

Pas på i trafikken: Der kan være glat