Skoleelever skal sidde to meter fra hinanden - her er de nye retningslinjer til genåbningen

Alt legetøj skal vaskes mindst to gange om dagen i daginstitutionerne - og ingen må have eget legetøj med.

Som led i den gradvise genåbning af Danmark fra 15. april har Sundhedsstyrelsen nu udsendt retningslinjer for genåbningen af folkeskolen for 0. til 5. klasserne og for daginstitutionsområdet.

En af retningslinjerne går blandt andet på, at eleverne skal placeres ved borde, så der er to meter i mellem eleverne, og at frikvartererne kan indrettes forskudt således, at mange elever ikke holder frikvarter på samme tid, lyder det blandt andet i retningslinjerne.

I forhold til daginstitutionsområdet oplyser Sundhedsstyrelsen, at det er vigtigt, at børnene så vidt muligt omgås den samme gruppe af børn og voksne gennem hele dagen både inde og ude, ligesom styrelsen anbefaler, at der er et frit gulvareal på 6 kvadratmeter per barn i vuggestuer og 4 kvadratmeter per barn i børnehaver.

Derudover fremgår det af retningslinjerne for både daginstitutionerne og skoleområdet, at hvis man bor i husstand med en person, der er i særlig risiko, så kan man som udgangspunkt godt komme på arbejde eller i skole alligevel – noget, som flere forældre har udtrykt bekymring for. Det samme gør sig gældende, hvis man bor i husstand med en person, der har fået konstateret smitte. I den forbindelse anbefaler styrelsen, at smittede personer i så høj grad det er muligt isolerer sig i hjemme væk fra andre i husstanden.

Herunder kan du se retningslinjerne for henholdsvis daginstitutionsområdet og skoleområdet - fælles for begge områder er, at ansatte og elever må komme i skole, når de ikke har symptomer på sygdom.

- Det betyder, at hvis man har symptomer på sygdom, også milde symptomer som forkølelse, skal man blive hjemme, indtil man er rask. I forhold til covid-19 betragtes man som rask, når der er gået 48 timer, efter symptomerne er ophørt. Herefter må man komme i skole igen.

Ifølge styrelsen er man syg, når man har symptomer på sygdom, også ved milde symptomer som forkølelse.

Fælles for begge:

Retningslinjer for daginstitutionsområdet:

Retningslinjer for skoleområdet:

 

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

politibil

Politistation får flere betjente

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Spærring af Silkeborgvej

Skud muligvis affyret i vejkryds: Politi massivt til stede

Dagens mest læste