Hundredvis af sigtelser udløser ni års fængsel

Fire professionelle butikstyve er tilsammen blevet idømt ni års fængsel for 197 butikstyverier begået i både Østjylland, Sydøstjylland, Midt- og Vestjylland og Nordjylland.

Tirsdag er i alt fire mænd fra Aarhus-området til sammen blevet idømt ni års fængsel for adskillige butikstyverier. De fire dømte er henholdsvis 20, 21, 23 og 24 år og er dømt for 197 sigtelser. 

Den 23-årige har fået den hårdeste dom på  to år og ni måneders fængsel for i alt 71 butikstyverier. 

En 20-årig mand har fået to år og seks måneder for 63 tyverier, mens hans bror på 21 år har fået to år og tre måneder for 41 tyverier. Den 24-årige mand blev idømt et år og seks måneder for 22 butikstyverier og forsøg herpå.

- Jeg er meget godt tilfreds med strafudmålingen, idet straffene er en videreførelse af den linje, der er lagt de sidste 2-3 år, hvorefter professionelt planlagte butikstyverier bedømmes som grov berigelseskriminalitet, siger anklager Jhin Lee i en pressemeddelelse. 

De fire mænd er dømt for at have begået butikstyverier, hvor nogle af dem distraherede medarbejderne i butikken, mens andre stjal blandt andet fødevarer, tøj, parfume, kontanter, kaffe, cigaretter, øl og sodavand.

 

I nogle tilfælde havde de endda brugt butikkens egne palleløftere, til at køre varer ud gennem vareindgangen.

34 jyske byer

Det er politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest, der har stået for sagens efterforskning.

Det har de gjort, fordi tyverierne er spredt ud over flere forskellige politikredse i for eksempel Aarhus, Randers og Horsens. 

Her fandt tyverierne sted

- Sagen er et godt eksempel på Særlig Efterforskning Vests kompetence i at efterforske organiseret kriminalitet på tværs af kredsene. Der er fra efterforskerne lagt et stort arbejde i at finde og gennemgå tyverianmeldelser fra utallige butikker. De har indhentet og gennemset timevis af videoovervågning. Derfor er det også rigtig rart, at retten i langt de fleste tilfælde er enige i, at de tiltalte kunne genkendes på de videoer der blev afspillet, siger anklager Jhin Lee i en pressemeddelelse. 

Tre af de dømte ankede dommen på stedet, mens den sidste tog sig betænkningstid.