Dreng smurt ind i lort til træning

En fodboldtræning for U13-drenge måtte stoppe, da en af drengene var smurt ind i hundelort.

I Ry Fodbold er de trætte af at folk lufter deres hunde på boldbanerne. Arkivfoto. Foto: Ry Fodbold

En ganske almindelig fodboldtræning for U13-drenge blev i weekenden ødelagt af efterladenskaber fra hunde hos Ry Fodbold.

- Vi render og træner, og drengene siger: "Hold kæft, her lugter af lort". Så tager en af dem fingrene op til næsen og siger: "Det er sgu da mig, der lugter af lort", fortæller Camilla Kristensen, som er træner for drengene og formand i Ry Fodbold.

- Så kigger jeg på ham og han er smurt ind i lort fra nakke til knæhaserne, siger Camilla Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ansat på plejecenter testet positiv med corona

Drengen havde lige inden været nede i en glidende tackling – uheldigvis lige oven i en hundelort.

- Vi måtte afklæde ham på banen og skylle ham med en drikkedunk, da man ikke må gå i bad på grund af corona, fortæller formanden for Ry Fodbold.

Drengen måtte cykle hjem i en overtrækstrøje. Heldigvis tog han det i stiv arm og blev ikke slået ud af det. Men det kunne have været en anden, som ville være gået helt ned på grund af episoden, fortæller Camilla Kristensen.

Læs også Ny klub i opråb: Børn glider i hundelort

I Stevnstrup ved Randers har de også haft problemer med hundelorte på fodboldbanerne. Foto: Privat

Hvad skal man stille op?

Camilla Kristensen forstår ikke, hvordan folk kan finde på at lufte deres hund midt på fodboldbanerne – som flittigt bliver brugt af de 650 medlemmer.

- Det er noget svineri. Jeg forstår ikke, når vi har så meget natur og skov omkring fodboldbanerne, at man ikke går derover med sin hund. Det må være folk, der ikke selv benytter sig af fodboldbanerne, siger Camille Kristensen.

Det er ikke kun i Ry, at man oplever problemer med folk, som lufter deres hunde på boldbanerne. Det har de blandt andet også oplevet i Dronningborg i Randers og i Stevnstrup, hvor de måtte sætte skilte op med budskabet: "Hundeluftning forbudt".

Læs også Søren fandt masser af hundelort på fodboldbane: - Det var dybt skuffende

I Ry overvejer de også at få sat skilte op omkring banerne.

- Der er ikke noget galt i, at man har en hund med heroppe. Men at lufte sin hund midt på banerne, det vil vi gerne frabede os, siger hun.

Klubben har også prøvet at nå ud til hundelufterne via et Facebookopslag, hvor de fortæller om episoden.