Feriehusudlejere håber på grænseåbning: - Vi mangler tusinder tyske turister

Feriehusudlejere mangler stadig afklaring på, hvornår den dansk-tyske grænse kan åbne, så de kan leje sommerhuse til tyskere.

Mens en stor del af genåbningen af Danmark faldt på plads onsdag aften, så er der stadig nogle uklarheder. Blandt andet hvornår den danske grænse mod Tyskland igen kan åbne.

Men på mandag lempes der på grænselukningen. Det betyder, at tyskere, der ejer sommerhuse i Danmark, igen må rejse ind i Danmark til deres sommerhus.

Men det stiller dog ikke alle tilfredse. For de tyskere, der ikke ejer, men blot lejer sommerhuse i Danmark, må stadig ikke komme ind i landet. Og det er til stor utilfredshed for de virksomheder, der står for at udleje sommerhuse til blandt andet tyskere.

- Vi er ekstremt skuffede over, at man i går ikke kunne blive enige om at åbne grænsen for feriehusturister. Vi mangler tusinder af tyske turister. De er klar til at komme. Vi har husene til dem, men nu står de tomme, siger Carlos Villaro Lassen, administrerende direktør i Feriehusudlejernes Brancheorganisation, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Folketinget udviser fase 2 af genåbningen af Danmark. Det betyder, at nogle kan åbne hurtigere, mens andre fortsat må holde for. Det møder både begejstring og kritik.

Selvom flere danskere trods alt har indset, at årets sommerferie skal foregå inden for landets grænser, så er de flere udlejninger til danskere ikke nok til at kompensere for indtægten fra tyske turister.

- Feriehusturismen er tyske gæster. Vi er rigtig glade for alle de danske turister, der vil holde ferie i Danmark, og vi kan se, at antallet er steget, men det er ikke nok til t fylde hullet. De sidste tre måneder har vi mistet 3 mio udenlandske overnatning. Det har ramt butikker, feriehusudlejere, transporterhverv, og vi ved ikke, hvornår det slutter.

Gradvis grænseåbning

Der ventes at falde en aftale på plads om genåbning af den dansk-tyske grænse først i næste uge.

Den danske regering er i øjeblikket i dialog med nabolandene i forhold til en åbning af grænserne. 

- Der er ikke et eneste spørgsmål, som ikke er fyldt med dilemmaer. Der er det særlige omkring grænserne, at her er vi ikke en ø, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

- Vi er i dialog med landene omkring os, og det bliver nødt til at ske gradvist, siger Mette Frederiksen.

Genåbningsfase 2 bliver udvidet med:

 

 

Untitled collage (1)

Ikea tilbagekalder flere varer: Kan give forbrændinger

Lilleøre

God nyhed til pendlere: Ny færge sejler igen tirsdag

Design uden navn

Stigende smitte lige før turistsæsonen: Kommune ansøger om flere tests

Christian Budde

play Ny Venstre-spids langer ud efter borgmester: Mangler mod og visioner

COVID-19 LIVE:
20210506-205934-L-1920x1280we

liveblog Kørekortsmodel for coronapas mangler i aftale, lyder det fra Dansk Erhverv

20200317-130926-L-1920x1282we

Nyt SSI-notat: Hjemmearbejde skal fortsætte til efter sommer

Dagens mest læste