Falck åbner nye testcentre: Her er det nemmest at få en ledig tid

Falck åbner løbende nye testcentre i takt med, at efterspørgslen stiger. De nyåbnede testcentre har typisk kortest ventetid.

Høje smittetal, udsigten til krav om coronapas og en stribe muntre julefrokoster lige om hjørnet.

Sådan er situationen i øjeblikket, og det har sat de østjyske corona-testcentre under pres. For at kunne imødekomme det stigende antal personer, der vil testes, har Falck valgt at øge kapaciteten på kviktestcentrene.

Onsdag åbnede Falck et helt nyt testcenter i Viby i Aarhus. Det sker kort tid efter, at kapaciteten på testcentret på Lille Torv i Midtbyen blev skruet op.

Dermed kan flere aarhusianere nu blive podet i næsen på flere testcentre i forhold til for blot en uge siden.

- Vi oplever, at flere vil testes, og derfor forsøger vi at følge med den større efterspørgsel. Især i Sydbyen i Aarhus har vi manglet et sted. Det har vi ændret på med åbningen af testcentret i Viby, siger regionsdirektør ved Falck Dennis Abildgaard Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Store forskelle

Ifølge Dennis Abildgaard Jørgensen er der i øjeblikket store forskelle på, hvor lang ventetid der er til kviktests på de forskellige teststeder.

- I øjeblikket er der typisk lang ventetid ved et sted som Bruun's Galleri i Aarhus. Det er et sted, der har ligget der i lang tid, og derfor har folk lært det godt at kende, forklarer han.

Hvis man går efter teststeder med kort ventetid, kan man derfor med fordel søge imod de nyåbnede steder. Det gælder blandt andet i Aarhus.

- Lille Torv og Viby er steder, hvor kapaciteten er stor, og hvor det er forholdsvis let at komme til, fastslår Dennis Abildgaard Jørgensen.

Så sent som i sidste uge åbnede Falck på tilsvarende vis et nyt testcenter i Randers Storcenter. Dermed er der nu i alt to teststeder i byen.

Regeringen præsenterede onsdag en række nye corona-restriktioner, som den ønsker at indføre fra på mandag. Hvis Folketinget godkender tiltagene, betyder det blandt andet, at lyntestene hos Falck kun er holdbare i to døgn i stedet for som nu tre.

Falcks teststeder i Østjylland