Begrænsninger fjernet: Nu må færgerne fyldes med passagerer

Retningslinjerne, som Transportministeriet tidligere har udstedt, er i dag ophørt. Dermed kan de østjyske færgen igen sejle med fuld kapacitet.

Mange færgeafgange har for længst meldt udsolgt på de mest populære sommerafgange. Nu er der imidlertid godt nyt til dem, der ikke nåede at sikre sig billetter i tide.

Årsagen til de mange udsolgte afgange er, at der på grund af smittefare har været begrænsning på, hvor mange passagerer færgerne måtte tage med.

De begrænsninger er nu ophævet. Dermed kan der komme flere billetter til salg til sommerafgangene. Det oplyser Danske Rederier.

- Denne melding betyder helt konkret, at vi kan sætte nogle flere billetter til salg på alle afgange, og dermed også på de nuværende udsolgte afgange, siger Carsten Jensen, afmønstrende direktør hos Molslinjen.

Med flere færgebilletter følger muligheden for at flere turister kan booke ferie på de danske øer og komme på tværs af Danmark uden at møde udsolgte afgange.

Sløjfningen af retningslinjerne om kapacitet kommer forud for offentliggørelsen af regeringens sommerpakke. Her er afsat 110 millioner kroner til indenrigstransport, men det udestår stadig, hvordan de præcis skal udmøntes.

Måtte afvise kunder ved færgen

Færgedirektør for Samsø Rederi, Carsten Kruse mener, at ophævelsen af passagerbegrænsningen giver mening, og at det er en naturlig reaktion på den generelle situation i Danmark.

- Der er skruet op for kapaciteten for alt den anden kollektivtrafik, så det var kun naturligt, at regeringen også ophævede begrænsningerne på færgesejlads, siger Carsten Kruse.

Ophævelsen af begrænsningerne kommer belejligt for rederierne, da mange oplever højere passagertal i sommerperioden.

- Det er rigtig fint, at de ophæver begrænsningen nu, for vi har brug for den fuldekapacitet til sommer.

- Vi har i pinsen måtte afvise kunder, der stod i kø til færgen, og det kan vi nu heldigvis undgå i fremtiden, siger Carsten Kruse.

Samsø Rederi indsatte tidligere på foråret en ny hurtigfærge mellem Aarhus og Sælvig Havn med plads til 296 passagerer. I forvejen har rederiet også færgen Isabella mellem Hou og Sælvig Havn med plads til 592.