Sognepræst holder fælles påskemiddag med borgere - men hver for sig

Mere end 250 borgere havde tilmeldt sig den alternative fællesmiddag i Odder Provsti.

01:31

Sognepræst i Fjordpastoratet, Kåre Schelde Busk, har taget initiativ til den fælles påskemiddag, "Vi spiser sammen - hver for sig".

Påskefrokoster og familiemiddage over hele landet er aflyst i disse dage på grund af risikoen for smitte med coronavirus.

I Fjordpastoratet i Odder Provsti var deres gudstjeneste aflyst, hvor de normalt spiser middag sammen, så de måtte i stedet tænke i alternative idéer.

Læs også Bager giver kager til plejehjem for at hjælpe og holde butik i gang

Derfor har de i dag, Skærtorsdag, afholdt en fælles påskemiddag for flere hundrede borgere - men hvor alle spiste hver for sig.

- Der er rigtig meget brug for noget, der kan skabe fællesskab, og det vil vi som kirke gerne støtte op om. Og så tænkte jeg, vi kunne spise sammen hver for sig, siger Kåre Schelde Busk, der er sognepræst i Fjordpastoratet.

Bjørn Olsen er kok på Restaurant Himmel og Hav, og han har i dag lavet mad til de 257 mennesker, der holder påskefrokost sammen - hver for sig - i Odder Provsti.

- Man skal støtte op

Når mere end 250 mennesker skal spise sammen hver for sig, kræver det en del koordinering. Derfor har præsterne i de seks sogne sørget for, at alle kan hente maden i den lokale kirke - uden at bryde forbuddet mod store forsamlinger og uden stor smittefare.

En af dem, der deltog i Skærtorsdagens middag, er Trine Lindeskov og hendes familie fra Alrø.

- Det er en super god idé at markere, påsken er startet, ved at man kan være sammen på denne måde - på trods af at vi ikke kan være sammen med dem, vi plejer at være sammen med i påsken, siger hun.

Når præsterne tænker ud af boksen på den her måde, så er det da noget, man skal støtte.

Trine Lindeskov, Alrø

Trine Lindeskov synes, det er rart at have nogle sognepræster, der er proaktive.

- Selvom vi måske ikke går i kirke hver søndag, så kan vi godt lide mange af traditionerne omkring kirken og kulturen. Når præsterne tænker ud af boksen på den her måde, så er det da noget, man skal støtte, siger hun.

02:19

Familien Lindeskov fra Alrø var nogle af de flere hundrede, der havde tilmeldt sig den fælles påskemiddag.

Luk video