Præst lægger 22 meter lang dug ud: Skal vise fortællingen om påsken

I Odder Kirke kan de i år ikke holde påske-gudstjenester, som de plejer. Derfor har sognepræsten rullet en 'påske-dug' ud, der via billeder skal formidle fortællingerne om påsken.

01:59

VIDEO: I Odder Kirke har de rykket påskefortællingerne udendørs i år.

Landets kirker mærker ligesom resten af samfundet konsekvenserne af udbruddet med coronavirus. Og det gør de også i Odder Kirke, hvor kirkerummet er tomt, og hvor de ikke kan holde gudstjenester, som de ellers plejer i påsken.

Men det har ikke stoppet sognepræst i Odder Kirke, Vibeke Døssing Rudebeck, fra alligevel at formidle fortællingerne om påsken. I år måtte hun dog tænke i alternativer.

Læs også Lærerforening anbefaler at droppe afgangsprøver: - Det er for tidligt at beslutte, mener skoleelever

Derfor rullede hun i dag, på palmesøndag, en 22 meter lang 'påske-dug' ud foran kirken, hvorpå der er printet billeder, der skal vise fortællingerne om påsken.

- Vi lader folk komme her på kirkegården og gå påskens historier selv, og på en anden måde få dem ind i kroppen, siger sognepræst Vibeke Døssing Rudebeck til TV2 ØSTJYLLAND:

- Vi kommer ud af vores comfortzone. Vi skal gøre nogle nye ting og nå bredere ud, for det er det, kirken skal, siger hun.

Vi kommer ud af vores comfortzone. Vi skal gøre nogle nye ting og nå bredere ud, for det er det, kirken skal.

Vibeke Døssing Rudebeck, sognepræst, Odder Kirke

På dugen kan man eksempelvis se palmer og hovene fra et æsel, der knytter sig til Palmesøndag. Man kan også se et bord med brød og vin, der knytter sig til den sidste nadver på Skærtorsdag, og man blandt andet også se en pisk, en hammer og nogle søm, der knytter sig til korsfæstelsen på Langfredag.

Her ses en lille del af 'påske-dugen', der via billeder skal formidle fortællingerne om påsken. 

Moderne, åbent og børnevenligt

Initiativet med påskedugen var også et hit blandt de forbipasserende, som TV2 ØSTJYLLAND mødte tidligere på dagen ved Odder Kirke.

Det virker lidt mere moderne og åbent og ikke så formelt. Det er en ny måde at være omkring kirken på.

Nanna Skøtt Sørensen, Aarhus

- Jeg kan godt lide, når det sker på en anden måde end det helt traditionelle, siger Birgitte Kirchheiner fra Odder.

- Det virker lidt mere moderne og åbent og ikke så formelt. Det er en ny måde at være omkring kirken på, siger Nanna Skøtt Sørensen fra Aarhus.

- Én ting er, at ældre mennesker som min mand og jeg kommer og synes, det spændende, men det er også en måde, som er meget børnevenligt, siger Karen Fauerby fra Odder.

Læs også Biskopper opfordrer kirker til fælles aftenringning under corona

Flere af de besøgende fortæller, at de vil kunne finde på at komme igen i fremtiden, hvis kirken arrangerer lignende tiltag. Og sognepræst, Vibeke Døssing Rudebeck, tror også på, at tiltaget fremover kan blive til andet end en nødløsning.

I Odder Kirkes video nedenfor kan du komme med på en tur gennem hele 'påske-dugen' og fortællingerne omkring påsken.