Lærerforening anbefaler at droppe afgangsprøver: - Det er for tidligt at beslutte, mener skoleelever

Aflys eksaminer for 9. og 10. klasser og brug årskarakter i stedet for, lyder anbefaling fra lærerforening. Danske Skoleelever mener, at lærerforeningen er for hurtige på aftrækkeren.

De danske folkeskoler har været lukket siden den 16. marts på grund af udbruddet med coronavirus, og nu nærmer tiden sig til, at 9. og 10. klasseseleverne skal til deres afgangseksaminer. 

Men nu sender Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, en anbefaling til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om at aflyse afgangsprøverne for eleverne i 9. og 10. klasse og i stedet bruge elevernes årskarakterer.

Dén udmelding bakker formanden for Århus Lærerforening, Jesper Skorstengaard, op om.

- Vi skal skabe mest mulig sikkerhed og overskuelighed for eleverne og lærerne, når de vender tilbage, og det kan vi blandt andet gøre på det her område angående afgangsprøverne, siger Jesper Skorstengaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Skoleelever: Det er for tidligt at trykke på aftrækkeren

Thea Enevoldsen er formand for Danske Skoleelever, og til Ritzau fortæller hun, at det er for tidligt at tage den beslutning.

- Vi synes, det er for tidligt at trykke på aftrækkeren og aflyse prøverne. Det, vi hører fra mange, er, at nødundervisningen har været af en fin kvalitet. Og hvis skolerne åbner gradvist, vil alle være indstillet på at klø ekstra meget på, siger Thea Enevoldsen til Ritzau.

quote Vi synes, det er for tidligt at trykke på aftrækkeren og aflyse prøverne.

Thea Enevoldsen, formand, Danske Skoleelever

Formanden for Århus Lærerforening, Jesper Skorstengaard, er dog ikke enig i, at de er for hurtige på aftrækkeren.

- Jeg synes, at hele perioden viser, at det gælder om at være ude så hurtigt som muligt. Det er et forsigtighedsprincip, vi arbejder efter her, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi skal se på, hvad er der brug for, når eleverne vender tilbage, og det er et undervisningsmiljø med relationer, nærhed og fællesskab i højsædet og ikke et, hvor eleverne skal ud at præstere. Her er prøverne ikke det vigtigste lige nu, siger han.

Formand: Prøverne bør aflyses - også ved en evt. åbning efter påske

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, mener, at afgangsprøverne bør aflyses, selv hvis regeringen tillader, at skolerne gradvist åbnes efter påske.

- Vi åbner jo ikke bare hele skolen. Kommunernes Landsforening har meldt ud, at der vil gå flere dage, før de rent logistisk er parate til at åbne skolerne. Så bliver det jo nogle få elever. Der vil også være nogle lærere, der ikke må møde, fordi de er i risikogruppen, siger Anders Bondo Christensen til Ritzau og fortsætter:

- Alle de usikkerhedsmomenter gør, at vi synes, det er det rigtige at droppe afgangsprøverne, siger han.

quote Vi skal se på, hvad er der brug for, når eleverne vender tilbage, og det er et undervisningsmiljø med relationer, nærhed og fællesskab i højsædet og ikke et, hvor eleverne skal ud at præstere. Her er prøverne ikke det vigtigste lige nu.

Jesper Skorstengaard, formand, Århus Lærerforening

Thea Enevoldsen, formand for Danske Skoleelever, mener, at alle parter bør strække sig langt for at få prøverne afviklet.

- For rigtig mange elever er det første gang, at de skal sidde i en eksamenssituation omkring det grønne bord. Det sker i kendte rammer og med kendte lærere omkring sig. Det er en enorm vigtig læring, og den vil vi nødigt være foruden, siger hun.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har ingen kommentarer til sagen, oplyser ministeriet til Ritzau.

Gymnasier kan følge trop 

Det er ikke bare folkeskolens afgangsprøver, der bør droppes i år.

Også gymnasiernes eksaminer bør aflyses, lyder det fra gymnasielærere og -elever.

- Selvfølgelig skal gymnasierne genåbnes. Men vi stiller os tvivlende over for, at en sådan åbning vil være lig med et rimeligt undervisningsmiljø og mulighed for at forberede eleverne til eksamen.

- Vi kan ikke se for os, at det bliver muligt, siger Tomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, til Ritzau. 

Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

Dagens mest læste