Snuppede nøglerne fra stærkt slingrende bilist

To vidner handlede resolut, da de søndag spottede en spritbilist i Allingåbro.

Med resolut hånd fik to vidner søndag eftermiddag sikret, at en spritbilist ikke kørte længere. Det ene vidne snuppede nemlig bilnøglerne fra den berusede mandlige bilist.

Forud for det havde et mandligt vidne omkring klokken 13.30 spottet en mandlig bilist, der slingrede meget kraftigt ned ad Hovedgaden i Allingåbro, som det er beskrevet i døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

Da bilisten slingrede ind på parkeringspladsen ved Aldi, fulgte det mandlige vidne med. Her kunne vidnet konstatere, at ikke kun bilen, men også føreren sejlede rundt, da på meget usikre ben gik ind i supermarkedet.

Holdt øje med vidnet

Hvad den berusede mand ikke vidste var, at det mandlige vidne holdt øje med ham og samtidig fik kontakt med et kvindeligt vidne på stedet, som ringede efter politiet.

Da en patrulje nåede frem, havde kvinden handlet resolut og snuppet nøglerne fra spritbilisten, som altså ikke selv fik lov til at køre fra parkeringspladsen. Til gengæld stod han med en uåbnet flaske sprut i hånden.

Kvinden var ikke ene om at holde styr på manden, for optrinnet havde tiltrukket en hel lille gruppe, som fik holdt manden fra at køre nogen steder.

Ifølge politiet forholdt manden sig roligt, da ordensmagten nåede frem. Den kraftige beruselse betød, at han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøve som skal vise, hvor høj promillen var. Resultatet foreligger endnu ikke.