Oversvømmelse i Kattegatcentret

Onsdagens hårde vejr satte sidst på dagen Kattegatcentret under vand. Her til morgen er oversvømmelsen standset, og oprydningsarbejdet i gang. Alle dyr har det godt, lyder meldingen.

- Vi har haft en lidt travl nat.

Sådan lyder det tidligt torsdag morgen fra direktør for Kattegatcentret Karsten Bjerrum Nielsen, der onsdag aften pludselig måtte konstatere, at vandet fossede ind i Kattegatcentret. Det kom ganske pludseligt.

- Det skete i løbet af en halv time. Der røg vand ind over molerne herude, og så rullede det simpelthen ind i centret, fortæller Karsten Bjerrum Nielsen torsdag morgen.

Lukket i forvejen

Han har hele natten befundet sig i Kattegatcentret, hvor Beredskab & Sikkerhed og et skadeservicefirma har arbejdet på at få pumpet vandet ud igen. Det er lykkedes torsdag morgen.

- Vi har fået vandet ud nu, og nu er vi ved at få styr på skaderne, lyder det fra direktøren.

Oversvømmelsen er kommet på et til dels heldigt tidspunkt, da Kattegatcentret i forvejen har lukket i tre uger frem til og med den 20. december på grund af ombygning.

Beredskab & Sikkerhed og et skadeservicefirma har hele natten arbejdet på at få pumpet vandet ud igen.
Beredskab & Sikkerhed og et skadeservicefirma har hele natten arbejdet på at få pumpet vandet ud igen. Foto: Øxenholt Foto

Dyrene har det godt

Oversvømmelsen har primært ramt Kattegatcentrets baglokaler.

- Vand har det jo med at søge nedad, som direktøren formulerer det efter en lang nat.

- De fleste af udstillingsområderne er ikke våde. Det er ikke der, problemet er. Det er mere nede i det nedre regioner, siger Karsten Bjerrum Nielsen.

På et tidspunkt stod der en halv meter vand i teknikrummet. Derfor skal al teknikken i dag kontrolleres, fortæller han.

- Heldigvis er det ikke noget, der har berørt dyrene. Ingen dyr er kommet til skade, lyder det fra direktøren.