Ny letbanestation på vej – snart kan du komme hurtigt til stranden

I løbet af sommeren etablerer Aarhus Letbane et nyt letbanestop i den nye bydel, Risskov Strandpark.

I løbet af sommeren bliver der etableret endnu en letbanestation. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I fremtiden behøver du hverken hoppe på cyklen, i bilen eller i bussen, hvis du skal en tur til Risskov Strandpark.

Aarhus Letbane vil nemlig anlægge en ny letbanestation i den nye Risskov-bydel.

Læs også Beregn dine indefrosne feriepenge: Så meget kan du få

- Det er det, vi kalder et tredjepartsprojekt, fordi det er kommunens ønske, at der bliver bygget en station der, så vi anlægger den for kommunens penge, siger direktør i Aarhus LetbaneMichael Borre til TV2 ØSTJYLLAND.

Udarbejdelsen af den nye letbanestation skal foregå i uge 30 og 31, og det betyder, at letbanetogene ikke kører gennem Risskov i disse to uger.

- Vi skal have lavet noget arbejde med at anlægge perron, og det betyder, at sporet ikke er farbart. Hvis vi skulle gøre det på anden vis, vil det tage meget længere tid, siger Michael Borre til TV2 ØSTJYLLAND.

04:11

VIDEO: Det kan ikke passe, at Letbanen stadig kun kører til Djursland en gang i timen. Sådan lyder kritikken i dag fra borgerne og politikere i Trustrup. De vil have halvtimesdrift - hellere i går end i morgen. Video: TV2 ØSTJYLLAND. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Luk video

Let adgang til Djursland og Aarhus

Den nye Risskov-bydel er netop nu ved at blive anlagt på arealerne ved det tidligere psykiatriske Hospital. Bydelen forventes at være bygget helt færdig i løbet af 2023.

Mens dem der bor udenfor Risskov, får nem adgang til Risskov Strandpark, får beboerne i den nye bydel let adgang til både Aarhus og Djursland.

Læs også Østjysk hjertesyg tvunget til at pendle til Rigshospitalet

Når stationen er færdigbygget, kan Risskov bryste sig af at have tre letbanestop. Letbanetogene stopper nemlig også ved Vestre Strandallé og Thorsøvej.

03:07

VIDEO: For direktøren hos Letbanen er det nærmest dagligdag, at han skal forsvare og forklare. TV2 ØSTJYLLAND var med ham på arbejde en hektisk tirsdag. Indslaget er fra oktober 2019.

Luk video

Uvist, hvornår den står færdig

Aarhus Letbane forventer, at letbanestationen vil stå klar, når uge 31 er gået.

Det er dog uvist, hvornår den nye station kan blive taget i brug. Den skal nemlig først godkendes af trafikstyrelsen.

Læs også Regitze har netop født i brusekabine - det var slutningen på lang rutsjebanetur

- Vi forventer at være færdige i løbet af efteråret, men køreplanerne skal ændres, så der er nogle praktiske ting, der skal på plads inden, siger Michael Borre til TV2 ØSTJYLLAND.

De passagerer, som skal til og fra Djursland eller til og fra stationerne nordøst for Lystrup, skal i løbet af uge 30 og 31 skifte i Lystrup, og i stedet bruge letbanens indre strækning.