Vraget som borgmester: - Det her har jeg ikke fortjent

Venstres Søren Wiese føler sig ydmyget, efter Socialdemokratiet og SF på Samsø har vristet borgmesterkæden fra ham 14 dage efter valget.

Det bliver alligevel ikke Søren Wiese (V), der skal være borgmester i Samsø Kommune fra årsskiftet.

Det ligger fast, efter Socialdemokratiet og SF tirsdag har annonceret, at de nu har atter har fundet fælles fodslag og derfor peger på Marcel Meijer (S) som borgmester fra årsskiftet.

- Det er to timer siden, han (Marcel Meijer, red.) ringede mig op. Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg har det. Jeg er ked af det. Jeg er trist. Jeg er ærgerlig, siger Søren Wiese, der fortsat er lidt ved siden af sig selv efter at have modtaget nyheden et par timer forinden.

Efter en dramatisk valgaften og nat på Samsø for 14 dage siden blev Søren Wiese udpeget som ny borgmester i kommunen fra årsskiftet. Og det på trods af et rødt flertal bestående af SF og Socialdemokratiet.

Men under konstitueringsforhandlingerne i kølvandet på valgresultatet gik der så meget knas i samarbejdet mellem de to partier og deres spidskandidater – Marcel Meijer (S) og Ulla Holm (SF) - at Venstres Søren Wiese med opbakning fra Socialdemokratiet blev udpeget som ny borgmester.

På valgnatten blev konstitueringsaftalen mellem Venstre og Socialdemokratiet underskrevet på Flinchs Hotel i Tranebjerg.
På valgnatten blev konstitueringsaftalen mellem Venstre og Socialdemokratiet underskrevet på Flinchs Hotel i Tranebjerg.

Føler sig ydmyget

Lige indtil i dag, tirsdag, hvor SF og Socialdemokratiet, der tilsammen har et flertal i kommunalbestyrelsen, nu har fundet sammen om at pege på Marcel Meijer til at fortsætte borgmestergerningen.

- Jeg kender godt spillet, og jeg vidste godt, det kunne ske. Men at der ligefrem skal gå 14 dage, det er ydmygende, og det har jeg og min familie ikke fortjent, siger Søren Wiese til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg er ikke sur på dem. Det kan jeg ikke tillade mig, for det er spillets regler, men de kan ikke være det bekendt. 

Sådan er mandaterne fordelt i Samsø Kommune

En konstitueringsaftale, som den der blev lavet i første omgang, er ikke juridisk bindende, og de nye borgmestre sidder først fast på posten efter et konstituerende møde, der skal finde sted senest i midten af december.

- Jeg synes, det var sejt, at man kunne lave et samarbejde over midten, det havde øen fortjent. At det ikke bliver til noget, gør mig trist, siger Søren Wiese med henvisning til den oprindelige konstitueringsaftale mellem Venstre og Socialdemokratiet.

- Øen fortjener, at vi gør op med 'dem-og-os-kulturen' og i stedet samarbejder mere.

VIDEO: På valgnatten præsenterede Marcel Meijer og Søren Wiese deres fælles konstitueringsaftale. Se eller gense det her.


Wiese: Samsø fortjener et bredt samarbejde

I forbindelse med den nye konstitueringsaftale siger borgmester Marcel Meijer blandt andet:

- Jeg kan ikke helt juble, men jeg synes, det er det rigtige. Jeg føler, jeg fyrer en chef, jeg rigtig godt kan lide, for jeg kan rigtig godt lide Søren Wiese.

Søren Wiese, der er landmand, var allerede begyndt at se sig om efter en driftsleder til at varetage nogle af opgaverne på gården, men det bliver altså ikke nødvendigt alligevel.

- Jeg synes ikke, jeg har fortjent, at der skulle gå 14 dage, siger han.

Søren Wiese er indstillet på at bidrage til et godt samarbejde på tværs i kommunalbestyrelsen. 

- Det bliver jeg nødt til, for det fortjener Samsø. Samsingerne fortjener ikke det ragnarok, der har været de seneste fire år.  

262404-95c36a5f.jpeg
262404-95c36a5f.jpeg
partibogstav v
Venstre Samsø kommune
Søren Wiese
Født 13/4/1975 , Planteavlsrådgiver/landmand
831-83074223.jpeg
831-83074223.jpeg
partibogstav a
Socialdemokratiet Samsø kommune
Marcel Meijer
Født 26/8/1966 ,