Tidligere borgmester trækker sig igen

Stress har tvunget den tidligere borgmester i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde (S), til at trække sig fra regionsrådsvalget.

Jørgen Gaarde fra Socialdemokratiet stiller ikke op til Regionsrådet alligevel.

Den tidligere borgmester i Skanderborg Kommune er gået ned med stress, og har efter en konsultation med sin egen læge, valgt ikke at stille op til det kommende regionsrådsvalg til november.

- Jeg troede, at jeg havde kræfterne, men det havde jeg så ikke, siger Jørgen Gaarde til TV2 ØSTJYLLAND.

Jørgen Gaarde trak sig som borgmester i Skanderborg Kommune midt i en valgperiode for to år siden, og han har siden ikke været i politik. Den gang gav han de lange arbejdsdage og alderen skylden for det pludselige stop.

- Jeg har valgt at stoppe som borgmester. Det er et udtryk for de lange arbejdsdage og arbejdsuger, som ikke levner tid til andet, sagde Jørgen Gaarde til TV2 ØSTJYLLAND i 2019.

I april i år meldte Jørgen Gaarde så ud, at nu var han klar til at gå ind i politik igen. Efter omkring ti år som borgmester i Skanderborg Kommune, ville han nu stille op til Regionsrådet.

Blå bog: Jørgen Gaarde

Færdig med politik for altid

Selvom det kan komme pludseligt for offentligheden, har Jørgen Gaarde selv kunne mærke stressen i noget tid.

- Jeg har selvfølgelig kunne mærke denne her stress i min krop i et stykke tid, og på et tidspunkt må man jo sige stop, siger Jørgen Gaarde.

Jørgen Gaarde ønsker ikke kommentere på, hvad årsagen til stressen er. Han ønsker heller ikke at gå nærmere ind i, om det var samme stress, der fik ham til at gå af som borgmester for to år siden.

Den tidligere borgmester fortæller dog, at det var sidste gang, han var involveret i politik.

- Min alder taler for sig selv. Jeg er 66 år, og det kan jeg godt mærke. Jeg kommer ikke tilbage til politik igen, siger han.