Ser frem til Mette F.-besøg: - Dem der er sure på hende, vil alligevel ikke stemme på mig

I Syddjurs er de lokale socialdemokrater ligeglade med minksagen. Mette Frederiksen kommer på besøg for at sprede stjernestøv.

På gårsdagens pressemøde blev hun mødt af stribevis af kritiske spørgsmål fra journalister, og på sociale medier er hun i øjeblikket Danmarks mest debatterede person.

Men trods minksagen og snakken om slettede sms-beskeder er der stadig lokale politikere, der håber på, at et drys stjernestøv fra Mette Frederiksen (S) kan gavne deres valgkamp.

Et af stederne er Syddjurs Kommune.

Her får de lokale socialdemokrater Mette Frederiksen på besøg i næste uge. Spidskandidat Michael Stegger Jensen håber, at besøget kan være med til at overbevise nogle af tvivlerne om, at de skal sætte kryds ud for Liste A.

- Der skal nok være nogen, der er sure på Mette Frederiksen i øjeblikket. Men det er nok tvivlsomt, om de personer havde i sinde at stemme på mig alligevel, siger Michael Stegger Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Mette Frederiksen er vores statsminister, og hende vil jeg rigtigt gerne have ud til os for at bakke op om socialdemokraternes valgkamp. Hun er populær blandt S-vælgerne, og så tror jeg også, at hun kan være med til at overbevise nogle af tvivlerne.

Men har I overvejet, om timingen er god – set i lyset af minksagen?

- Nej, det har vi ikke. Jeg vil rigtigt gerne have hende ud til os. I min verden er det altid en fordel at få landets statsminister på besøg, siger Michael Stegger Jensen.

Michael Stegger Jensen er spidskandidat for socialdemokraterne i Syddjurs. Hans plakat ses i midten i dette billede fra Hornslet – ved siden af to andre Michael'er.
Michael Stegger Jensen er spidskandidat for socialdemokraterne i Syddjurs. Hans plakat ses i midten i dette billede fra Hornslet – ved siden af to andre Michael'er. Foto: Michael Mikkelsen (DF)

En særlig vigtig kommune

Statsminister Mette Frederiksen er ikke den eneste fremtrædende S-politiker, der kommer på besøg i Syddjurs forud for kommunalvalget.

Tidligere har både indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek været en tur forbi det sydlige Djursland. Det samme har miljøminister Lea Wermelin.

Ifølge Michael Stegger Jensen er det ikke tilfældigt, at S-toppen netop i øjeblikket prioriterer Syddjurs i deres kalender. Syddjurs er nemlig en svingkommune.

- Vi er en kommune, hvor det kan gå begge veje på valgdagen. Det er derfor helt bevidst, at vi bliver prioriteret. Den socialdemokratiske top vurderer Syddjurs som en særlig vigtig kommune, fastslår han.

quote Vi er en kommune, hvor det kan gå begge veje på valgdagen.

Michael Stegger Jensen (S), spidskandidat

- Toppolitikerne hjælper os dels ved at bakke os op i valgkampen. Derudover kommer de med gode råd, fx i forhold til at føre valgkamp og hvordan man senere konstituerer sig med de andre partier.

Statsministerens besøg finder sted fredag den 12. november, hvor hun deltager i et arrangement i A-huset i Rønde.

Kommunalvalget finder sted tirsdag den 16. november.

Er du i tvivl om, hvem du skal stemmer på? Tag TV2 ØSTJYLLANDs kandidattest her