Se hvornår der er valgdebat i din kommune

Hvor skal villaerne bygges, hvorfor skal husene have 17 etager, og hvem skal passe børnene og de syge? TV2 ØSTJYLLAND holder 10 valgdebatter forud for kommunal- og regionsvalget.

Intet kommunalvalg uden debatter, og dem arrangerer TV2 ØSTJYLLAND faktisk en del af de kommende uger.

Inden stemmerne puttes i boksene til kommunalvalget og regionsvalget tirsdag den 16. november, er der 10 eftermiddage valgdebatter fra nord til syd og øst til vest.

Alle debatterne afholdes fra klokken 16 til 18 – på nær en enkelt eftermiddag på Samsø, hvor færgetiderne skubber programmet med 15 minutter. Desværre er det ikke muligt at være publikum til debatterne, men de kan følges på TV2 ØSTJYLLANDS facebookside. De kan også ses på tv og på tv2østjylland.dk.

Her er programmet:

 • SAMSØ - mandag 1/11
  ”Sambiosen”, Pillemarksvej 1. Vært: Nina Hougaard
  Tradition og fornyelse på Samsø er udgangspunktet for valgdebatten på Samsø, hvor der også bliver taget favntag med kommunens økonomi og med hurtigfærgen.
  VIDEO: Se valgdebatten fra Samsø her


 • FAVRSKOV - tirsdag 2/11
  ”Sløjfen”, Evald Tangs Alle 45, Hadsten. Vært: Søren Jensen
  Favrskov er en kommune i vækst, og udviklingen sker særligt omkring de fire hovedbyer Hadsten, Hammel, Hinnerup og Ulstrup, men findes der en balance, så væksten bliver jævnt fordelt mellem byerne? 
  VIDEO: Se valgdebatten fra Favrskov her

 • ODDER - onsdag 3/11
  ”Pakhuset”, Banegårdsgade 5, Odder. Vært: Nina Hougaard
  Hvor skal en kattegatbro landfæstes i Odder Kommune, og hvordan sikres miljøet i kommunen? Skal sprøjtegifte for eksempel forbydes? Sådan lyder udgangspunktet for valgdebatten i Odder.
  VIDEO: Se valgdebatten fra Odder her


 • NORDDJURS - torsdag 4/11
  ”Kattegatcenteret”, Grenåvej 4, Grenaa. Vært: Søren Jensen
  For en byrådsperiode siden måtte kommunen stykke en økonomiske genopretningsplan sammen, og den har af gode grunde haft konsekvenser for livet i Norddjurs de senere år. Nu ser kommunen mod lysere tider, og enkelte besparelser er annulleret. Konsekvenserne af genopretningsplanen samt udvikling af landdistrikter bliver omdrejningspunkter for debatten.
  VIDEO: Se valgdebatten fra Norddjurs her


 • SYDDJURS - fredag 5/11
  ”Maltfabrikken” , Maltvej 4 - 12, Ebeltoft. Vært: Nina Hougaard
  De kender spørgsmålet nord for kommunegrænsen, men det er også værd at stille i Syddjurs Kommune; hænger økonomien sammen? Det skal diskuteres i valgdebatten, hvor der også skal skeles til, at selv om ingen kender valgets udfald, står én ting fast. Syddjurs skal have ny borgmester, så hvad er egentlig de tydeligste forskelle på kandidaterne?
  VIDEO: Se valgdebatten fra Syddjurs her
 • SILKEBORG - mandag 8/11
  Silkeborg - ”Museum Jorn”, Gudenåvej 7-9, Silkeborg. Vært: Søren Jensen
  En vækstkommune med en glad udfordring. Det er Silkeborg, for kommunens vækst skyldes blandt andet stigende børnetal, men hvor skal børnene gå i børnehave og skole, når der ikke er plads til flere? De trange kår er til debat, ligesom Søren Jensen prikker til fundamentale begreber som armslængdeprincippet og inhabilitet.
  VIDEO: Se valgdebatten fra Silkeborg her


 • SKANDERBORG - tirsdag 9/11
  Skanderborg - ”Ambiente”, Ørstedsvej 16, Skanderborg. Vært: Nina Hougaard
  Som i Silkeborg er der gang i udviklingen i Skanderborg Kommune, så kan kommunen følge med udviklingen, når det gælder skoler og institutioner? Desuden står kommunens grønne idéer om flere eller færre solceller til diskussion.
  VIDEO: Se valgdebatten fra Skanderborg her


 • REGION MIDTJYLLAND - onsdag 10/11
  Regionen - AUH, Skejby, Auditorie-bygningen, Aarhus Universitetshospital Skejby, indgang G 206, Palle Juul-Jensens Boulevard. Vært: Søren Jensen
  Hvordan bringer vi regionens sygehuse på ret køl i gen på trods af personalemangel? Det er kernespørgsmålet i debatten om regionen.
  VIDEO: Se valgdebatten om Region Midtjylland her
 • RANDERS - torsdag 11/11
  Randers - ”Underværket”, Stemannsgade 9c, 8900 Randers. Vært: Nina Hougaard
  To emner kommer til at fylde i valgdebatten fra Randers, hvor byens og kommunens infrastruktur skal have en tur i valgdebatten, ligesom spørgsmålet om, hvordan kommunen sikrer en god ældrepleje skal debatteres.
  VIDEO: Se valgdebatten fra Randers her


 • AARHUS - fredag 12/11
  Aarhus - ”Aarhus Internationale Sejlsportscenter” , Esther Aggebos Gade 80A, Aarhus. Vært: Søren Jensen
  Byudvikling er kodeordet for debatten om Aarhus' fremtid. Hvor høje skal højhusene for eksempel være, og hvor skal drikkevandet komme fra? 

  VIDEO: Se valgdebatten fra Aarhus her

 • HORSENS
  Den opmærksomme borger i Horsens vil måske bemærke, at Horsens Kommune ikke er vært for en valgdebat. Det skyldes, at både TV2 ØSTJYLLAND og TV SYD dækker Horsens, og faktisk bliver der en valgdebat på tv, men produceret af TV SYD. Den blev sendt torsdag 4. nov. og kan ses her.