Rådmand tyvstartede med at hænge plakater op

Det var en kende for tidligt, da rådmand Rabih Azad-Ahmads kampagnefolk lørdag begyndte at hænge valgplakater op inden klokken 12. Rådmanden lægger sig fladt ned og beklager fejlen.

Lørdag formiddag havde Elizabeth Bollerup Hansen et ærinde på strøget i Aarhus.

På vej ned ad gågaden undrede hun sig, for lørdag morgen havde hun i radioen hørt, at det fra klokken 12 var tilladt at sætte valgplakater op, og at der ville blive rift om de bedste pladser.

Derfor undrede hun sig, for i lygtepælene hang der allerede valgplakater med rådmand Rabih Azad-Ahmad, byrådskandidat for det Radikale Venstre.

- Jeg tænker, at det er sgu da for tidligt. Jeg havde jo netop hørt, at det var klokken 12, siger Elizabeth Bollerup Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

V og LA ventede pænt imens

På gågaden så hun også de unge mennesker med hætten over hovedet, som hang rådmandens plakater op. Rabih Azad-Ahmad var ikke selv til stede, for ham ville Elizabeth Bollerup Hansen have genkendt, mener hun.

Til gengæld stod der unge partitropper fra både Venstre og Liberal Alliance og ventede pænt på, at klokken skulle slå 12, og de kunne få deres plakater op.

Hun var på vej til en aftale længere nede ad gaden klokken 11.15, så det var kort inden da, at hun så den alt for tidlige plakatophængning.

- Jeg bliver ramt på min retfærdighedssans, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Rådmand lægger sig fladt ned

Da TV2 ØSTJYLLAND taler med Rabih Azad-Ahmad, lægger han sig fladt ned.

- Det er selvfølgelig meget beklageligt. Et af mine hold startede for tidligt, siger rådmanden og forklarer, at han i dag har seks plakathold på gaden.

De mødtes alle klokken ni lørdag formiddag og fik instrukser om, hvordan de skulle opføre sig. Det missede det ene hold tilsyneladende.

- Jeg fik besked, da de var i gang, om, at et af holdene var for ivrige, og jeg gav dem besked på at tage plakaterne ned igen og vente til klokken 12 med at hænge dem op igen, siger Rabih Azad-Ahmad.

Ifølge rådmanden holdt de øvrige fem hold sig i skindet.