Efter dages betænkningstid tilslutter V sig aftale

Venstre har tilsluttet sig konstitueringsaftalen i Region Midtjylland.

Sent torsdag aften har Venstre i Region Midtjylland tilsluttet sig konstitueringsaftalen med de øvrige partier i regionsrådet. Det oplyser partiets gruppeformand, Anders G. Christensen, i en pressemeddelelse.

Tilslutningen kommer efter et møde torsdag aften mellem de 11 nyvalgte medlemmer af Venstres gruppe.

Utilfredshed

- Vi var på ingen måde tilfreds med den måde, hvorpå Socialdemokratiets Anders Kühnau samlede et flertal i løbet af valgnatten trods løfter om en bred konstituering, siger Anders G. Christensen.

VIDEO: Efter dages betænkningstid tilslutter V sig aftale.

På valgaftenen brugte Anders G. Christensen en del tid på at vente på at kunne forhandle, og det blev til et mindre mundhuggeri foran pressen, da han langt om længe blev kaldt ind til forhandlingerne af Anders Kühnau.

- Men vi erkender, at de røde støttepartier, konservative og kristendemokraterne ønsker at fortsætte med den nuværende ledelse og tilslutter os derfor konstitueringsaftalen, da den trods alt giver os større indflydelse end ved at stå udenfor. Og Venstre arbejder for borgerne, lyder det i pressemeddelelsen.


Formandspost i nyt udvalg

Med tilslutningen får Venstre en ekstra plads i både forretningsudvalget og hospitalsudvalget, formandsposten i Udvalg for regional udvikling. I forhold til udspillet fra valgnatten har partiet også fået formandsposten i det nye Udvalg for personale.

- Det er fornuftigt. Vi kommer ikke bare til at sidde og klappe. Vi bliver en konstruktiv og kritisk opposition, og vi vil stadig spille ind med de politiske ting, vi synes, der skal laves i regionen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Hele sundhedssystemet er udfordret, når det gælder tiltrækning af nye medarbejdere og tilfredshed blandt personalet. Det er en opgave, som Venstre har fokus på at løse i tæt dialog med alle personalegrupper, siger Anders G. Christensen.

Hvem der skal bestride Venstres pladser i de forskellige udvalg er endnu ikke på plads.

- Vi havde et godt gruppemøde i går, hvor den ny gruppe mødtes første gang. Vi skal have et gruppemøde i næste uge, hvor posterne skal fordeles, siger Anders G. Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige tilslutter sig også aftalen.

Anders G. Christensen var ikke tilfreds med situationen på valgnatten, som du kan se i videoen herunder.

281023-6bfc539d.jpeg
281023-6bfc539d.jpeg
partibogstav v
Venstre
Anders G. Christensen
Født 4/4/1962 , Selvstændig virksomhedsrådgiver