Allierede går imod politiker efter reaktion på 'mandestrip'-opslag

To af Bjarne Overmarks allierede i Randers Byråd gør det klart, at de er uenige i hans håndtering af sagen om Facebook-opslaget med familiechefen i Randers Kommune, Ann Hermansen.

Det randrusianske byrådsmedlem Bjarne Overmarks reaktion på et Facebook-opslag møder modstand fra flere politikere i byrådet i Randers. Og nu også fra dem, der er en del af hans eget valgforbund.

- Jeg har ellers et godt samarbejde med Bjarne Overmark, men jeg er ikke enig i den måde, han har håndteret denne her sag på, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers byråd for Velfærdslisten, til TV2 ØSTJYLLAND.

Opslaget er slået op torsdag på lokalpolitikeren Louise Browns side. Hun er tidligere spidskandidat for Liberal Alliance og veninde til familiechefen, Ann Hermansen, i Randers Kommune. I opslaget gives der udtryk for, at de to veninder skal til mandestrip. Noget, der dog senere viste sig at være en joke.

- Det er ikke forbudt at gå til mandestrip, men jeg mener, at det er upassende som familiechef at offentliggøre, at man skal det, sagde Bjarne Overmark onsdag til TV2 ØSTJYLLAND, da han blev spurgt, hvorfor han mener, det er et udtryk for dårlig dømmekraft.

Det er dette opslag, der har skabt konflikten.
Det er dette opslag, der har skabt konflikten. Foto: Privatfoto

Bjarne Overmark havde forinden sendt opslaget til hele byrådet for at underbygge, at familiechefen udviser dårlig dømmekraft.

Men ifølge to af Bjarne Overmarks allierede i byrådet - Kasper Fuhr Christensen og Frida Valbjørn Christensen - er det over grænsen for, hvad de som politikere skal blande sig i. Begge er de i valgforbund med Bjarne Overmark.

- Jeg synes ikke, man skal blande sig i, hvad vores medarbejdere laver i deres fritid, og hvad de lægger på facebook - det må være op til dem selv. For det første har de deres grundlovssikrede ytringsfrihed, og det betyder, at vi slet ikke har nogen hjemmel eller ret til at blande os i det, siger Kasper Fuhr Christensen.

- For det andet synes jeg ikke, at det her opslag på nogen måde giver anledning til nogle former for bekymring eller udsender et eller andet signal, som Randers Kommune ikke kan stå inde for.

Frida Valbjørn Christensen stemmer i.

- Jeg var ikke selv gået ind og blandet mig i det her. Jeg synes, det er over grænsen for, hvad vi skal blande os i som politikere. Jeg synes, det er et privat anliggende, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Bjarne Overmark fortalte onsdag, at han mener, at Ann Hermansen har gjort det til et offentligt anliggende, hvad hun bruger sin fritid på, når hun optræder i Facebook-opslaget.

- Ifølge mig understøtter det opslag et problem, som jeg mener, at familiechefen har med sin dømmekraft, sagde politikeren.

Overmark: - Det handler ikke om ytringsfrihed

TV2 ØSTJYLLAND har torsdag aften forelagt Bjarne Overmark kritikken fra hans to allierede, Frida Valbjørn Christensen og Kasper Fuhr Christensen. Som svar linker byrådsmedlemmet til et Facebook-opslag - angiveligt lavet af en ansat i Randers Kommune. Herefter erklærer han sig enig i de betragtninger, der står i Facebook-opslaget.

Herefter opsummerer TV2 ØSTJYLLAND i en SMS tilbage til Bjarne Overmark den kritik, der er fremsat af Frida Valbjørn Christensen og Kasper Fuhr Christensen. Hertil svarer han blandt andet (opsummeret red.), at han ikke mener, det handler om ytringsfrihed. Og herefter fremhæver han flere mails, som, ifølge ham, underbygger, at familiechefen mangler dømmekraft, og at han med sin oprindelige kritik af Facebook-opslaget om mandestrip ville vise, at hun ikke har genvundet sin dømmekraft. I svaret kritiserer han også pressen for ikke at interessere sig for dybden i den verserende debat.

Det var ikke det, jeg spurgte om. Hvad siger du til Kasper Fuhr og Frida Valbjørns kritik af, at de mener, du er gået over grænsen for, hvad I som politikere skal blande jer i?

- Min kommentar er den, jeg har sendt. Og den kommentar har fået thumps up fra både Kasper og Frida, som jeg i skrivende stund sidder ved siden af til byrådsmøde, skriver Bjarne Overmark.

Men du svarer ikke på det konkrete spørgsmål i den kommentar, du har sendt. De kan selvfølgelig godt være enige i din overordnede kritik af familiechefen og samtidig synes, at du er gået over stregen i dette konkrete tilfælde. Så hvad siger du til kritikken af, at du i det konkrete tilfælde med Facebook-opslaget gik over stregen?

- Jeg har ikke andre bemærkninger. Det er jo dit valg at køre med ledelsesspin fra en hyklerisk forvaltning, skriver Bjarne Overmark.

Må en kommunal chef joke på Facebook med, at hun skal til mandestrip? Nej, mener en byrådspolitiker i Randers, som beskylder den ansatte for manglende dømmekraft. Massivt magtmisbrug og snageri i private oplysninger, lyder kritikken den anden vej.