Politiker langer ud efter kommunal chef for 'mandestrip'-opslag

Lokalpolitikeren Bjarne Overmark mener, at familiechefen i Randers Kommune, Ann Hermansen, optræder upassende på Facebook. Hun føler sig forfulgt og chikaneret.

Et Facebook-opslag fra en festlig aften for to veninder har udløst en mindre krig mellem en af Randers Kommunes chefer, familiechef Ann Hermansen, og byrådsmedlemmet Bjarne Overmark (Beboerlisten).

Opslaget er slået op torsdag på lokalpolitikeren Louise Browns side. Hun er veninde til Ann Hermansen, og i opslaget gives der udtryk for, at de to veninder skal til mandestrip.

Det er dette opslag, der har skabt hele konflikten.
Det er dette opslag, der har skabt hele konflikten. Foto: Privat

Det har faldet byrådspolitikeren Bjarne Overmark for brystet.

- Det er ikke forbudt at gå til mandestrip, men jeg mener, at det er upassende som familiechef at offentliggøre, at man skal det, siger Bjarne Overmark til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Louise Brown var tiltænkt en rolle som spidskandidat for Liberal Alliancen til det kommende byrådsvalg, men for nylig valgte hun at trække sig på grund af det ifølge hende betændte miljø i byrådet. Indslaget er fra den 10. september.

'Udviser dårlig dømmekraft'

Han mener, at Ann Hermansen har gjort det til et offentligt anliggende, hvad hun bruger sin fritid på, når hun optræder i Facebook-opslaget.

- Ifølge mig understøtter det opslag et problem, som jeg mener, at familiechefen har med sin dømmekraft, siger politikeren.

quote Jeg er sikker på, at hvis kommunaldirektøren havde skrevet det samme, var han endt på alverdens forsider.

Bjarne Overmark, byrådsmedlem, Randers Kommune, Beboerlisten

Efterfølgende er det kommet frem, at de to veninder slet ikke skulle til mandestrip, men derimod et standup-show.

Det ændrer dog ikke på Bjarne Overmarks holdning.

- Som ledende embedsmand er det upassende at optræde med det, og jeg er sikker på, at hvis kommunaldirektøren havde skrevet det samme, var han endt på alverdens forsider, lyder det fra byrådsmedlemmet. 

Personlig chikane og forfølgelse

TV2 ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra familiechefen Ann Hermansen og direktør for Børn og Skole i Randers, Michael Maaløe. 

Vi har forsøgt at ringe og skrive til begge og har desuden forsøgt at gå igennem Randers Kommunes kommunikationsafdeling. Indtil videre uden held.

Men Ann Hermansen har delt sine kommentarer til sagen på Facebook. Her skriver familiechefen, at hun føler sig forfulgt og chikaneret af Bjarne Overmark.

- I artiklen (fra Randers Amtsavis, red.) kan man læse om det seneste frygtskabende træk af mange fra Bjarne Overmark i hans personlige chikane og forfølgelse af mig. Ikke som embedsmand, men som helt almindelig privat borger i kommunen. Jeg er ikke den første, og jeg bliver helt sikkert ikke den sidste, skriver Ann Hermansen på Facebook.  

Ser demokratisk problem

Og til Randers Amtsavis siger familiechefen, at hun ser store problemer i Bjarne Overmarks ageren.

quote Det er desværre blot et af mange eksempler på chikane og forfølgelse af mig som privatperson fra Bjarne Overmarks side.

Ann Hermansen, familiechef, Randers Kommune

- Min principielle holdning er, at det her er meget større, end hvad jeg lavede en torsdag aften i sidste uge. Jeg tror ikke, at man skal være professor i grundloven for at se, at det er et alvorligt demokratisk problem, når en folkevalgt politiker på denne måde forsøger at gøre sin magt og indflydelse gældende på en frygtskabende og ikke-demokratisk måde, og jeg anser det for at være et dybt bekymrende eksempel på magtmisbrug, siger Ann Hermansen til avisen.

Sendt mail til byråd og direktion

Veninden til familiechefen, Louise Brown, mener, at Bjarne Overmarks udbryd er et udtryk for den frygtkultur, som ifølge hende hersker i Randers Kommune.

For ud over at ytre sin mening om opslaget i flere medier, har Bjarne Overmark sendt en mail til byrådet samt hele direktionen, hvor han sætter spørgsmålstegn til Ann Hermansens dømmekraft og faglighed.

- Hvad i alverden sker der, når en folkevalgt politiker, begynder at anfægte embedsmænds fritidsbeskæftigelser? Lige præcis sådan en mail skaber frygt. Sådan en mail gør, at helt almindelige mennesker, der tilfældigvis er en del embedsværket, begynder at censurere sig selv og måske indskrænker deres handlings- og ytringsfrihed, skriver Louise Brown til TV2 ØSTJYLLAND.

Bjarne Overmark mener, at der bør tages stilling til, om Ann Hermansen har den rette dømmekraft til at bestride posten som familiechef i Randers Kommune
Bjarne Overmark mener, at der bør tages stilling til, om Ann Hermansen har den rette dømmekraft til at bestride posten som familiechef i Randers Kommune

Undrer sig over resten af byrådet

Hun erkender, at opslaget kunne misforstås, for veninderne var altså blot til stand-up.

Men for Louise Brown er det heller ikke vigtigt.

quote Hvorfor er der ingen, der fortæller Bjarne, at han er gået over stregen, og at de ikke kan tilslutte sig hans hetz - at nu må galskaben stoppe?

Louise Brown, lokalpolitiker, Randers

- Uanset hvor meget strip, porno og folkedans, jeg har lyst til at gå til/være vidne til, så er det min egen sag. Min helt egen sag, og det er der ingen, der skal anfægte, skriver hun.

Louise Brown undrer sig over, at det resterende byråd ikke råber op, efter de modtog mailen fra Bjarne Overmark:

- Hvorfor er der ingen, der fortæller Bjarne, at han er gået over stregen, og at de ikke kan tilslutte sig hans hetz - at nu må galskaben stoppe?

Louise Brown arbejder til daglig som chef for Frivilligværket i Randers.
Louise Brown arbejder til daglig som chef for Frivilligværket i Randers.

Afviser hetz

Bjarne Overmark afviser, at det er en hetz, han udsætter familiechefen for.

I stedet ser han Facebook-opslaget som en del af en større sammenhæng, hvor Ann Hermansen har følt sig chikaneret af unavngivne politikere.

Det har direktøren for Børn og Skole, Michael Maaløe, givet udtryk for i en intern mail, som Bjarne Overmark er kommet i besiddelse af. Og som TV2 ØSTJYLLAND har set. 

- Den mail er sendt ud til 100 medarbejdere, og jeg mener, at den viser, at både direktøren og familiechefen udviser dårlig dømmekraft, siger Bjarne Overmark.

Har været sygemeldt

I mailen fremgår det, at familiechefen har været sygemeldt tidligere på året, fordi hendes privatliv og familie ifølge Michael Maaløe havde været udsat for urimelige beskyldninger. 

Derfor havde hun brug for tid til at få sin dømmekraft og søvn tilbage.

- Jeg vil blandt andet gerne vide, hvornår hun har udvist manglende dømmekraft som følge af beskyldningerne, men det har ikke været muligt for mig at få svar på mine spørgsmål, forklarer Bjarne Overmark.

Beboerlistens frontperson har forsøgt at få mailen og emnet på dagsordenen i byrådssalen, men det afviste et flertal med borgmester Torben Hansen (S) i spidsen.

Torben Hansen afviste ifølge Bjarne Overmark at behandle hans anmodning, fordi borgmesteren mener, at det allerede har været drøftet.
Torben Hansen afviste ifølge Bjarne Overmark at behandle hans anmodning, fordi borgmesteren mener, at det allerede har været drøftet. Foto: randers.dk