Venstre og Radikale sætter nyt stadion på dagsordenen

Venstre og Radikale vil på møde i næste uge have resten af Aarhus Byråd til at forholde sig til nyt stadion og multiarena

Skal Aarhus have et nyt stadion?

Skal det i så fald være et fodboldstadion uden løbebane?

Skal det bygges for enden af Stadion Allé, eller skal det opføres nærmere motorvejen? 

Spørgsmålene er mange, og debatten popper op med jævne mellemrum.

Nu skal der ske noget, mener Venstre og Det Radikale Venstre. De to partier har fremsat et forslag, som Aarhus Byråd skal tage stilling til onsdag den 8. marts.

quote Vi er selvfølgelig med på, at der skal sættes midler af fra kommunen til at facilitere processen, men de store penge skal komme udefra.

Hans Skou (V)

De to partier foreslår, at der sættes gang i en proces, hvor målet er et nyt stadion i Aarhus, hvor fodbolden bliver den primære idræt.

Samtidig vil Venstre og De Radikale gerne undersøge muligheden for at bygge en multiarena i Aarhus.

- Vi vil gerne have sat gang i processen. Vi mener, at man fra kommunens side skal samle alle parter på området for at se, hvad vi kan finde ud af, siger Venstres Hans Skou. 

Processen skal afklare, hvor et nyt stadion skal bygges.

- Vi har ikke låst os fast i forhold til placering. Nu må vi have gang i processen og høre, hvad parterne ønsker, siger Hans Skou. 

Skal ikke glæde sig for tidligt

Sidder der en AGF-fan med hede drømme om, at politikerne sender en kvart kommunal milliard til et nyt stadion, skal vedkommende ikke glæde sig for tidligt.

- Vi er selvfølgelig med på, at der skal sættes midler af fra kommunen til at facilitere processen, men de store penge skal komme udefra, siger Hans Skou.

 
  Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Venstre og De Radikale mener, at pengene, som kommunen skal bruge på processen, skal findes i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2018.

Forslaget opererer også med, at Aarhus Elite/AGF skal spytte penge i kassen, hvis der skal bygges et fodboldstadion, ligesom erhvervslivet forventes at bidrage. 

Det er ikke kun et nyt stadion, der er på dagsordenen. Der er også behov for en multiarena, mener Hans Skou.

Den nuværende Ceres Arena, hvor der er plads til knap 5000 tilskuere, er ifølge Hans Skou for lille til at trække store begivenheder til byen. 

Hans Skou afviser, at det er en falliterklæring, at et stadion og en arena, der blev taget i brug for cirka 15 år siden, allerede nu kan have udspillet rollen.

- Byen er jo vokset og vækstet meget siden dengang, så jeg synes ikke, det er en falliterklæring. Havde man vidst dengang, hvad der er behov for nu, havde man handlet anderledes, siger han.