Usikker fremtid for kulturhus afblæst – kroejer træder til

Caféen, restauranten og bowlingcentret i kulturhuset InSide i Hammel får ny midlertidig forpagter.

Flemming Christiansen har tidligere været i medierne på grund af usikkerhed om de nye afstandsregler. Arkiv

I et stykke tid har der været lukket ned for flere aktiviteter i kulturhuset InSide i Hammel. Den tidligere forpagter af spisestedet og bowlingcentret opsagde nemlig sin aftale under coronakrisen.

Nu har en kendt mand fra det lokale restaurationsliv valgt at springe til og hjælpe stedet.

Indehaveren af Restaurant Pøt Mølle ved Frijsenborg Slot, Flemming Christiansen, bliver ny midlertidig forpagter i InSide frem til årsskiftet.

Jeg kunne i princippet være ligeglad, men jeg oplever også frustrationen hos Pøt Mølle, hvor folk er desperate for at få plads til deres arrangement.

Flemming Christiansen, ny forpagter, InSide Hammel

- Flere gange tidligere har folk stået med uvished i forhold til afvikling af arrangementer i InSide. Også nu har mange planlagt konfirmationer. Dem vil jeg gerne hjælpe, siger Flemming Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg kunne i princippet være ligeglad, men jeg oplever også frustrationen hos Pøt Mølle, hvor folk er desperate for at få plads til deres arrangement, fortsætter han.

InSide huser Hammel Bibliotek, sundhedscenter, mødelokaler, byens lokalhistoriske arkiv, galleri, café & restaurant med selskabslokaler, bowlingcenter, åbne værksteder og et udendørsareal med skaterramper, petanquebaner og et åbent aktivitetsområde.

Også bowling fremover

Fra 1. august får han og folkene fra slotskroen så flere lokaler til at huse disse selskaber.

Det er også planen, at café, restaurant og bowlingcenter i InSide drives videre som hidtil.

Læs også Restaurant mistede over én mio. kr. på et døgn: Pludselig vendte alt

- Det hele skulle gerne åbne til august, og mange af mine folk fra Pøt Mølle kan hjælpe. Der skal dog findes nye medarbejdere til eksempelvis bowlingcentret, forklarer Flemming Christiansen.  

En anden af årsagerne til, at han har sat ja til at forpagte InSide, er, at Pøt Mølle har travlt med frokostordninger til blandt andre Favrskov Kommune. Produktionen af dem rykker efter planen ind til kulturhuset.

01:52

VIDEO: Efter en række kedelige episoder valgte personalet i InSide sidste år i samarbejde med politiet at hænge et adgang forbudt-skilt op. Indslaget er fra den 21. november.

Luk video

Skal være liv i huset

Tidligere blev stedet forpagtet af Lina Damgaard, men hun var under coronanedlukningen nødt til at opsige sin aftale.

Siden har fremtiden så været uvis. I løbet af efteråret 2021 skal forpagtningen i udbud.

- Indtil en ny aftale træder i kraft fra årsskiftet har vi søgt en løsning, der kunne sørge for fortsat liv i huset. Og for det kræves der en café, siger afdelingsleder hos Favrskov Kommune, Lene Bjarke Skov, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Adgang forbudt til byens mødested - men politiker modsiger budskab

Flemming Christiansen var en blandt flere interesserede i en midlertidig aftale. Han kan også søge om at få den forlænget.

- Nu skal jeg først lige se, hvordan det hele kommer til at gå fra august, inden jeg beslutter, om jeg vil byde ind på den fremtidige forpagtning, siger Flemming Christiansen.

Hvis du har haft en aftale med den tidligere forpagter i InSide, så hører den nye meget gerne fra dig. Så der kan komme styr på alle aftaler. 

01:59

VIDEO: Restaurant Pøt Mølle i Hammel var i forbindelse med genåbningen efter corona utryg ved de mange retningslinjer. Indslaget er fra den 12. maj.

Luk video