Mere liv ved tidligere forladt center – ny dagligvarebutik på vej

En dagligvarebutik er på trapperne nær det nye sundhedscenter i Hadsten. Planerne er at bygge nyt på parkeringspladsen.

Det var noget af deroute, Hadsten Centret tog hul på med Menys lukning i januar 2016. Butikker lukkede på stribe, og stedet var nærmest forladt. I dag er situationen en hel anden, og nu er en ny dagligvarebutik på vej.

quote På længere sigt sikrer mere detailhandel udviklingen og kundestrømmen. Lokal handel vil skabe dynamik i området.

Lars Persson, Sundhedshuset Hadsten

Den kan meget vel blive hele symbolet på den succeshistorie, som centret er endt med at blive.

- Det har hele tiden været en del af planen, da vi overtog centret og skabte et sundhedshus, at vi gerne ville skabe mere liv og dynamik til bydelen. Hvis der kommer en dagligvarebutik, skabes der endnu mere af det, siger initiativtager til Sundhedshuset Hadsten, Lars Persson, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I september åbnede det nye sundhedshus i Hadsten officielt. Indslaget er fra den 14. september. 

Vigtigt med en kombination

I flere år efter Menys lukning lå Hadsten Centret nærmest øde hen, inden driftige erhvervsfolk fik skabt det nye sundhedshus med fysioterapeuter, læger, motionscenter og meget mere.

Siden er også blandt andet en bager kommet til, og Lars Persson håber fortsat på en kombination af detailhandel og sundhedsaktører.

- På længere sigt sikrer mere detailhandel udviklingen og kundestrømmen. Lokal handel vil skabe dynamik i området, mener Lars Persson.

Helt konkret skal politikerne i kommunens planudvalg på det kommende møde den 6. maj tage stilling til en ny lokalplan.

VIDEO: Det var allerede i december 2018 en stolt Lars Persson, der kunne fortælle om planerne for Hadsten Centret, som nu er ført ud i livet. 

Flere interesserede bejlere

Den åbner for, at der kan opføres en dagligvarebutik på op til 1200 kvadratmeter øst for sundhedshuset på det areal, der i dag kan anvendes til parkering.

- Vi har fået flere henvendelser fra interesserede butiksudviklere, og det er vores formodning, at det er meget realistisk med en ny butik i området, siger direktør for Teknik og Miljø i Favrskov Kommune, Hans Vedel, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi kunne se, hvordan centret led under lukningen af Meny, så en ny butik vil skabe et dagligt kundeflow. Det vil være en håndsrækning til det lokale handelsliv.

Nils Borring (S), borgmester, Favrskov Kommune

Endnu vil kommunen ikke røbe, hvem der står på spring til at åbne dagligvarebutik nær centret, men der er eftersigende seriøse bejlere.

Den nye lokalplan giver også mulighed for at nedrive eksisterende bygninger, anlægge nye parkeringspladser og opføre etageboliger, hvor Hadsten Bio ligger i dag. Der skulle dog ikke være konkrete planer om gøre noget ved biografen. 

Sundhedshuset Hadsten

Opbakning fra borgmesteren

- Vi ønsker at være fleksible i forhold til især behovet for parkeringspladser, der vil komme med en ny dagligvarebutik, siger Hans Vedel.

Borgmester Nils Borring (S) hilser planerne velkomne, og han tror, at en ny dagligvarebutik nær det genopståede center kan få stor betydning. 

- Butikken vil styrke den del af byen. Vi kunne se, hvordan centret led under lukningen af Meny, så en ny butik vil skabe et dagligt kundeflow. Den vil være en håndsrækning til det lokale handelsliv, siger Nils Borring til TV2 ØSTJYLLAND.

Kritikere frygter muligvis for antallet af dagligvarebutikker inden for kort afstand, men det ser borgmesteren ikke som en betydelig hindring for udviklingen ved centret.

Skal lave alle indkøb i byen

Tidligere har Favrskov Kommune eksempelvis ved XL Byg på Gammel Sellingvej i Hadsten tilladt en dagligvarebutik, som har skabt ekstra liv og grobund for yderligere butikker her.

quote De skal komme hjem til et byliv, hvor de kan foretage alle indkøb på én gang.

Lars Persson, Sundhedshuset Hadsten

- At detailhandel ligger tæt på hinanden, kan i den grad også være positivt, siger borgmesteren, som på det punkt bakkes op af Lars Persson fra Sundhedshuset Hadsten.

- Vi har mange pendlere, og vi skal gøre det attraktivt for dem at handle i Hadsten frem for på vejen hjem i andre kommuner. De skal komme hjem til et byliv, hvor de kan foretage alle indkøb på én gang, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Inden dagligvarebutikken nær centret bliver en realitet, skal den først politisk godkendes, og så skal planerne i offentlig høring.

Tidshorisonten er endnu uvis.

VIDEO: Da TV2 ØSTJYLLAND besøgte Hadsten Centret i marts 2018 var situationen en hel anden og mere trist. Centret var nærmest forladt. 
ulykke horsens20210420_111050

Ramt af lastbil: Kvinde hårdt kvæstet

20201010-172748-L-1920x1280we

play Kirker åbner for flere gæster til konfirmationer og bryllupper

Covid-19 Live
20201207-123343-L-1920x1277we

liveblog COVID-19 LIVE: Politisk flertal vil fjerne reservationskravet

Museum Jorn

Museum er mere end klar: Åbner kl. 00.01

Leo Petersen

Godt nyt til Leo og andre modstandere af bookingkrav: Minister åben for dialog

20200509-164124-L-1920x1263we

Nyd foråret i dag - sidste varme dag i lang tid

Dagens mest læste