Købmandsbutik fyldt op med trylledej: Giver sammenhold i byen

Over 1.500 små figurer i trylledej pryder lige nu Min Købmand i Ulstrup. Hele byen har leveret i håb om at vinde 10.000 kroner.

01:43

Butikken i Ulstrup er lige nu spækket med trylledejsfigurer i mange farver og former.

Sidste år var det kilometervis af guirlander, men i år var det hjerter, juletræer og stjerner i trylledej. I alt hænger der over 1.500 skæve, finurlige og hyggelige figurer i trylledej hos Min Købmand i Ulstrup.

- Jeg synes, det er flot, og det giver noget sammenhold i byen. Og så er det rart, at man kan hjælpe en idrætsforening, siger ejeren af butikken, Herdis Madsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Borgerne i Ulstrup har lavet Østjyllands længste guirlande

Sammen med byens borgere har den lille købmand forsøgt at vinde 10.000 kroner til den lokale idrætsforening. Det er butikskæden Min Købmand, der har sparket gang i konkurrencen. De fire butikker med flest trylledejsfigurer vinder 10.000 kroner, som de kan donere til et lokalt formål.

- Der har været en dag, hvor folk har lavet dem i hallen, men der er også masser af folk, der bare har lavet dem og hængt dem op i butikken, siger Herdis Madsen.

00:51

VIDEO: Sidste år fortalte vi om de 15 kilometer guirlander i købmanden i Ulstrup. Videoen er fra 29. november 2019.

Luk video

Donerede til børnehave

Sidste år lavede Min Købmand en lignende konkurrence. Her var både butikkerne i Ulstrup og Nørager på Norddjurs med i konkurrencen. I Nørager ville de gerne donere pengene til den lokale børnehave.

- Vi ved, at de ikke har så meget økonomi i børnehaven, så de kunne godt få lidt ekstra penge, synes vi, sagde ejer Karsten Jensen d. 29. november sidste år.

02:24

En købmandsbutik i Nørager er blevet pyntet godt og grundigt op til jul. Gennem flere uger har landsbyens borgere hjulpet til med at lave flere kilometer guirlander, og det er ikke kun for den gode julestemnings skyld.

Luk video

Butikken i Nørager vandt ikke konkurrencen – men alligevel valgte købmanden sammen med et lokalt entreprenørfirma at donere 10.000 kroner til børnehaven.

Læs også Landsby laver guirlander for at støtte den lokale børnehave

15 kilometer guirlander

I Ulstrup endte man sidste år med knap 15 kilometer guirlander, og det gav dem en fjerdeplads i konkurrencen og 10.000 kroner til det lokale idrætsliv. Derudover gav købmanden selv 10.000 kroner oveni til fri afbenyttelse.

- Jeg ved faktisk ikke rigtigt, hvad de har brugt pengene til. Men vi håber, det er gået til noget godt, siger Herdis Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Herdis Madsen glæder sig over, at så mange lokale har støttet op om konkurrencen.

Siden vi besøgte butikken i Ulstrup i går, er vinderne af konkurrencen blevet offentliggjort. Det blev desværre ikke til en sejr i år. Den gik i stedet til Min Købmand i Filskov ved Billund, der i alt samlede imponerende 32.173 stykker trylledej.

Læs også Lille by vandt ikke guirlande-konkurrence – men børnehave får præmie alligevel