Lille by vandt ikke guirlande-konkurrence – men børnehave får præmie alligevel

De vandt ikke konkurrencen om at lave landets længste guirlande. Men nu får byens børnehave alligevel præmien på 10.000 kroner

Børn og voksne i Nørager på Djursland havde været flittige med saks og limstift og havde fremstillet otte kilometer guirlande, som blev hængt op i byens købmand.

Men det var ikke nok til at vinde den landsdækkende konkurrence, som kæden i ”Min Købmand” havde lavet.

I stedet blev det til en niendeplads, og det var ikke nok til at vinde præmien på 10.000 kroner, som byens børnehave skulle modtage.

quote Vi synes, at byen havde bakket så godt op om det. Det havde været alletiders for sammenholdet og hyggen i byen.

Karsten Jensen, Min Købmand

Men nu får børnene alligevel en præmie af købmanden og et lokalt murerentreprenørfirma.

- Vi synes, at byen havde bakket så godt op om det. Det havde været alletiders for sammenholdet og hyggen i byen, siger Karsten Jensen, der er indehaver af Min Købmand i Nørager.

Otte kilometer guirlande var ikke nok til at vinde den landsdækkende konkurrence for Nørager. Men byens børnehave får alligevel en præmie.
Otte kilometer guirlande var ikke nok til at vinde den landsdækkende konkurrence for Nørager. Men byens børnehave får alligevel en præmie.

Min Købmand og entreprenørfirmaet HUJ har hver doneret 5.000 kroner til den lokale børnehave. Det blev de begge enige om at give, hvis ikke de gik hen og vandt.

- Vi stod og snakkede om det i sidste uge. Det ville godt nok være synd, hvis ikke de vinder det her. Vi kan vel sørge for, at de får premieren alligevel, siger Bent Johnsen, der er administrerende direktør i murerentreprenørfirmaet HUJ i Auning og selv kommer fra lokalområdet.

Flere medarbejdere har børn og børnebørn i Nørager, og direktøren har også selv hjulpet til med at hænge den lange guirlande op.

- Den her børnehave havde kæmpet med at få lavet guirlander. Så er det en meget lille by Nørager, så bliver konkurrencen med de andre byer næsten helt urimelig. Det ville være lidt synd, hvis ikke de blev anerkendt, siger Bent Johnsen.

Alt i alt har guirlandekonkurrencen været en god oplevelse for hele byen.

- Alle børnene er kommet og afleveret deres guirlande, og det har været en rigtig fin oplevelse, siger Karsten Jensen.

VIDEO: En købmandsbutik i Nørager er blevet pyntet godt og grundigt op til jul. Gennem flere uger har landsbyens borgere hjulpet til med at lave flere kilometer guirlander, og det er ikke kun for den gode julestemnings skyld. Tv-indslaget er fra 29. november 2018.