Bo om de mange skader: Vanvittigt hvis jeg ikke starter inde

AC Horsens døjer så meget med skader, at både manager og holdlederen har været i spil til en plads i startopstillingen, lyder det med et glimt i øjet

04:59

De har ikke ligefrem den bredeste trup, men til gengæld har de en af de længste skadeslister. AC Horsens har syv spillere fra førsteholds truppen siddende ude med en eller anden form for skavank.

- Status er jo, at vi har en masse skader blandt dem, som folk vil kalde stamspillere, fortæller manager Bo Henriksen.

Læs også Østjylland har Superligaens hurtigste fødder

Og så kommer spillerne på skadeslisten ellers i en lind strøm.

- (Lasse, red.) Kryger, (Peter) Nymann, Mathias Nielsen, (Thomas) Kortegaard, Kjartan (Finnbogason), Bjarke Jacobsen, (Ayo) Okosun. De er alle sammen ude lige nu, og er meldt ude af pokalkampen, siger manager Bo Henriksen med henvisning til onsdagens udekamp i DBU Pokalen mod Holbæk.

Intet piberi

De mange skader har blandt andet betydet, at spillere som Tobias Arndahl og Oliver Drost har fået mere spilletid end planlagt. 

- Det er jo nogle spillere, som vi forventer os rigtig meget af fremadrettet. At de så flere minutter nu end vi havde kalkuleret med, det er så noget helt andet. Og det kan gå hen og koste nogle lærepenge som sådan, men det er så bare vigtigt, at dem som så er integreret, de tager godt imod dem. Og det synes jeg, de har gjort, forklarer Bo Henriksen. 

Trods den lange skadesliste, skal man dog på ingen måde have ondt af Bo Henriksen og hans tropper.

- Vi har jo haft skader stort set hele tiden, og vi har jo ikke rigtigt pebet. Der er jo ikke rigtigt nogen spørgsmål, der er kommet den vej før nu, hvor der så er lidt flere. 

- Vi kan jo ikke bekymre os om noget, vi ikke kan gøre noget ved. Det vi skal bekymre os om, er det vi kan gøre noget ved. Og det er det vi gør. Så må alle andre pibe alt det, de vil. Og det gør de jo i forvejen omkring indkast og alt muligt andet. Det er jo synd for dem, at vi er gode til det. 

Alternative brikker i spil

Når Horsens-mandskabet i den seneste tid har spillet 11-mod-11 til træning, så har både Bo Henriksen selv, assistenttræneren, målmandstræneren og holdlederen været stand-ins på banen, da der ganske enkelt ellers ikke ville være nok på banen.

Derfor ville har manageren haft nogle lidt alternative brikker i spil til onsdagens pokalkamp - omend i ganske kort tid. 

Læs også Farveblindhed får AC Horsens til at trykke nye spillertrøjer

- Det er vanvittigt, hvis jeg ikke starter inde. Men jeg er ikke sikker på, jeg får den igennem. Glenn Nielsen (holdleder, red.) har også været i spil, men vi har heldigvis et rigtig godt U19-hold, som vi bringer rigtig mange spillere fra, lyder det velkendte Bo Henriksen'ske glimt i øjet.

- Så vi er selvfølgelig glade for, at vi ikke skal begynde at bruge mig. Det ville være en katastrofe, og det ville også være synd for dansk fodbold generelt, hvis der kommer sådan en tosse til at rende rundt derinde igen.

Så det bliver tilsyneladende uden hverken Bo Henriksen eller holdleder Glenn Nielsen på banen, når AC Horsens i aften gæster Holbæk i landspokalturneringen. Kampen begynder klokken 19:00.

AC Horsens-angriberen Kjartan Finnbogason var gæst i ugens Fodbold med Horup sammen med sin landsmand Hannes Halldórsson fra Randers FC. Se det herunder.