Østjylland har Superligaens hurtigste fødder

I seks ud af de ni Superliga-runder har en østjysk spiller haft den højeste topfart. Og hurtigst i hele sæson er såmænd også en østjyde

Simon Jakobsen (Silkeborg IF), Marcus Mølvadgaard (Randers FC) og Daniel A. Pedersen (AGF) er blandt de allerhurtigste i Superligaen målt på deres topfart. Foto: Henning Bagger (Scanpix)

Der er masser af fart på de østjyske Superligahold. Faktisk så meget fart, at østjyderne i den grad præger listerne over de hurtigste spillere i rækken.

I den seneste spillerunde var det således Simon Jakobsen, der var den hurtigste af alle spillere. I Silkeborgs 1-0-sejr over OB skød den blonde midtstopper en topfart på 33.67 km/t.

I det hele taget havde Silkeborg-spillerne en hurtig dag på kontoret. Marc Rochester Sørensen og Ibrahim Moro var nemlig henholdsvis nummer to og tre på listen.

De hurtigste spillere i Superligaens 9. runde

1. Simon Jakobsen (Silkeborg IF) - 33.67 km/t
2. Marc Rochester Sørensen (Silkeborg IF) - 33.58 km/t
3. Ibrahim Moro (Silkeborg IF) - 33.33 km/t
4. Edgar Babayan (Hobro IK) - 33.32 km/t
5. Michael Uhre (SønderjyskE) - 33.30 km/t

Kilde: Superliga.dk

Simon Jakobsen og hans holdkammerater kan dog ikke helt følge med den spiller, der har været allerhurtigst i hele sæson.

Da Randers FC tabte til FC Helsingør i 7. runde, nåede kronjydernes unge angrebskomet Marcus Mølvadgaard nemlig en topfart på hele 40.14 km/t, hvilket gør ham til den hidtil hurtigste Superliga-spiller i denne sæson. Den næsthurtigste er såmænd også at finde i en østjysk klub, for hos rivalerne i AGF havde Daniel A. Pedersen fart i støvlerne, da AGF og OB spillede 0-0 i 5. runde. Midtbanedynamoen blev målt til 38.83 km/t.

Superligaens hurtigste i denne sæson

1. Marcus Mølvadgaard (Randers FC) - 40.1 km/t
2. Daniel A. Pedersen (AGF) - 38.8 km/t
3. Philip Zinckernagel (SønderjyskE) - 37.8 km/t
4. Runar Alex Runarsson (FC Nordsjælland) - 37.4 km/t
5. Alexander Sørloth (FC Midtjylland) - 37.3 km/t

Kilde: Superliga.dk

Lidt overraskende er en målmand er at finde blandt de allerhurtigste Superliga-spillere. Men ikke desto mindre er FC Nordsjællands islandske keeper Runar Alex Runarsson blevet målt til 37.4 km/t - den fjerde højeste topfart i denne sæson.

Johnny Thomsen fra Randers FC kan også se sit navn på toppen af en af de fitnessrelaterede lister. Randers FC's højreback er den spiller, der har løbet længst med mere end 20 kilometer i timen.

De tre hurtigste fra de østjyske Superliga-klubber

AC Horsens
Mads Døhr Tychosen - 37.2 km/t
Bubacarr Sanneh - 34.6 km/t
Delphin Tshiembe - 34.4 km/t

AGF
Daniel A. Pedersen - 38.8 km/t
Kasper Junker - 36.3 km/t
Martin Spelmann - 35.9 km/t

Randers FC
Marcus Mølvadgaard - 40.1 km/t
Erik Marxen - 36.1 km/t
Joni Kauko - 35.0 km/t

Silkeborg IF
Robert Skov - 34.8 km/t
Casper Sloth - 34.0 km/t
Stephan Petersen - 34.0 km/t

Kilde: Superliga.dk

Hvis du selv vil dykke ned i alverdens statistikker fra Superligaen, så kan finde dem i Superliga.dk's Performance Center.