AC Horsens føler stort ansvar som forsøgskanin

Horsens-direktør Kristian Nielsen forventer, at der vil være plads til 1100-1200 tilskuere lørdag mod Randers.

Der hviler et stort ansvar på AC Horsens, der er valgt til at huse en af de tre superligakampe, hvor mere end 500 personer får lov til at komme på stadion. Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

Der hviler et stort ansvar på AC Horsens, der er valgt til at huse en af de tre superligakampe, hvor mere end 500 personer får lov til at komme på stadion.

Det siger AC Horsens-direktør Kristian Nielsen, efter at fodboldklubben mandag fik at vide, at lørdagens hjemmekamp mod Randers bliver en af testkampene.

Læs også Nu kan du sidde med på tomme Superliga-tribuner – som papfigur

- Der er ingen tvivl om, at vi føler et stort ansvar. Derfor vil vi gøre alt for at lykkes med det her, så de myndigheder, der skal føre tilsyn, føler, at de får et så godt billede af afviklingen som overhovedet muligt.

Der er ingen tvivl om, at vi føler et stort ansvar.

Kristian Nielsen, AC Horsens-direktør

- Det kan forhåbentlig danne grundlag for, at vi må lukke flere tilskuere ind i resten af denne sæson, men også fra starten af næste sæson.

- Overordnet er jeg bare meget glad for, at dansk fodbold som helhed får muligheden for at vise, at vi godt kan håndtere flere mennesker på stadion, siger Kristian Nielsen.

Læs også Fyringer på vej i Aarhus Lufthavn: Opgiver lønkompensation

En evalueringsgruppe bestående af personer fra politiet, sundhedsmyndighederne og Divisionsforeningen skal vurdere, om forsøgene giver anledning til at spille flere kampe med over 500 personer på stadion fra 8. juli, hvor næste åbningsfase af samfundet indtræder.

AC Horsens skal tirsdag aflevere en sikkerheds- og sundhedsplan, hvor klubben beskriver, hvordan den vil sikre, at Rigspolitiets retningslinjer overholdes.

Vi har temmelig travlt med at få lavet opmålinger og få lavet en sikkerheds- og sundhedsprotokol, der skal være klar tirsdag.

Kristian Nielsen, AC Horsens-direktør

Stadionerne skal inddeles i sektioner af maksimalt 500 tilskuere. Hver sektion skal have egen indgang og egne toiletter. Der skal være to meter mellem hver tilskuer.

- Vi har temmelig travlt med at få lavet opmålinger og få lavet en sikkerheds- og sundhedsprotokol, der skal være klar tirsdag. Det er kun kort tid siden, at vi har fået at vide, at det er os, som skal teste på lørdag.

Læs også Overblik: Her er den nye genopretningspakke med tusindvis af kroner til danskerne

- Vi vil tro, at vi kan have 1100-1200 tilskuere til kampen på lørdag. Det er i hvert fald mit umiddelbare bud. Derudover kommer journalister, kamerafolk, vagter og hvad der ellers er oveni. Men vi skal have målt det helt nøjagtig op, før vi præcis ved det, siger Kristian Nielsen.

De to øvrige kampe med mere end 500 personer på stadion er Brøndby mod FC København og Lyngby mod OB.

De tre hjemmehold kommer til at sparre med hinanden, selv om trioen også er udvalgt, fordi de har vidt forskellige stadioner.

06:34

VIDEO: AGF og Randers FC sparkede Superligaen i gang igen efter tre måneders corona-pause den 28. maj.  Video: Henning Bagger Ritzau Scanpix

Luk video

- Vi kommer til at have dialog med Lyngby og Brøndby, og vi kommer også til at snakke med Divisionsforeningen, der har stillet sig til rådighed for alle spørgsmål om det her, siger Kristian Nielsen.

Der måtte ikke være tilskuere til AC Horsens' hjemmekamp mod Brøndby 7. juni.

Når klubben tirsdag møder Esbjerg, må der være op til 500 personer på Casa Arena, og det tal kan altså være mere end fordoblet lørdag mod Randers.