VIDEO: Kom med ind i forladt hospital

Det over 100 år gamle kommunehospital på Nørrebrogade i Aarhus er i gang med at flytte til Skejby Mark. Her kan du se, hvordan der ser ud nu.

01:32

VIDEO: Uhyggelige tomme gange og kælder. Patientforladte stuer. Her bliver du taget med rundt i det næsten forladte kommunehospital, som åbnede første gang i 1893.

Tomme gange og helt forladte stuer. En kælder med en lang gang. Lige nu er arbejdet med at flytte afdelinger fra det gamle kommunehospital i Aarhus til det nye Aarhus Universitetshospital i sin sidste fase. En større del af det gamle hospital står derfor tomt.

I videoen øverst kan du komme med ind bag murene på det gamle og næsten forladte kommunehospital på Nørrebrogade i Aarhus.

Flytningen af afdelingerne fra det gamle hospital til det nye hospital i Skejby er nu gået i gang, og flere værelser og gange står lige nu uhyggeligt tomme.

Læs også Hospital lukker snart helt ned: - Som at sige farvel til en gammel ven

To håndfulde afdelinger og godt 2000 arbejdspladser skal flytte de kommende uger, hvor sygehuset går ind i tredje og sidste fase af den store flytning.

Hospitalet blev taget i brug første gang i 1893, og da hospitalet var på sit højeste, var der omkring 5000 ansatte på Nørrebrogade.

Blandt dem, der lukker og slukker, er Neurokirurgisk Afdeling.

Har minder men glæder sig

- Det er her, jeg har mødt mine kolleger, mødt patienterne. Så det er med blandede følelser, at vi nu skal flytte, sagde sygeplejerske på Neurokirurgisk Afdeling, Mikaeline Stavnsbjerg, i sidste uge til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er en æra, der slutter. Det er det samme, som når man bor i et hjem, man godt kan lide, og så har man købt sig et endnu flottere og større hjem. Man har nogle minder, men glæder sig til det nye, sagde overlæge på afdelingen, Mahmoud Albarazi.

Luftfoto af det gamle kommunehospital på Nørrebrogade i Aarhus. I forbindelse med planer om udbygning af hospitalet i 1931 vandt C. F. Møller og Kay Fisker arkitekturkonkurrencen. De har tegnet de fleste af bygningerne, man kan se her. Foto: Aarhus Universitetshospital

Bygningerne er tegnet af arkitekt Thomas Arboe, og hospitalet har skiftet navn flere gange gennem de 125 år.

I 2004 blev Århus Sygehus til et hospital fordelt på fem matrikler. Århus Kommunehospital og Århus Amtssygehus fusionerer.

De fem matrikler var: Samsø Sygehus, Odder Sygehus, Marselisborg Hospital, Århus Kommunehospital, Århus Amtssygehus (Odder Sygehus blev ved regionsdannelsen i 2007 sammenlagt med Regionshospitalet Horsens og Brædstrup).

Læs også Gymnasie skruer ned for varmen: Elever og rektor går med huer

I år 2011 fusionerede Århus Universitetshospital, Skejby og Århus Universitetshospital samt Århus Sygehus og bliver til Aarhus Universitetshospital.

Nu er det gamle kommunehospital næsten tømt for patienter, og det sidste personale er i gang med at flytte det sidste materiel. Det hele skal flyttes til Aarhus Universitetshospital på Skejby Mark. Her er det hele samlet på én adresse.

Disse afdelinger skal nu flytte

 • Lungesygdomme - flytter i uge 6-8
   
 • Øjenafdelingen - flytter i uge 9-10
   
 • Dagkirurgi - flytter i uge 8-11
   
 • Kræftafdelingen - flytter 1. marts
   
 • Neurokirurgisk afdeling - flytter uge 9-11
   
 • Neurologisk afdeling - flytter uge 9-11
   
 • Reumatologisk afdeling - flytter uge 9
   
 • Intensiv, bedøvelse og operation - flytter uge 10
   
 • Nuklearmedicin og PET - flytter uge 12-13

- Det vil være noget lettere at samarbejde med de forskellige specialer, når vi er i samme hus. Det glæder jeg mig rigtig meget til, har overlæge Mahmoud Albarazi tidligere fortalt til TV2 ØSTJYLLAND.

Man kan læse mere om det gamle kommunehospitals historie og se billeder her.

Aarhus Universitets ejendomsfond overtager bygningerne på Nørrebrogade, hvor man vil lave campus. 

Læs også Flere enmandsstuer og barselspladser