Flere enmandsstuer og barselspladser

Nyt hospitalsbyggeri tager i denne uge imod de første patienter. Her vil de opleve færre personaleskift og flytning mellem afsnit.

Tirsdag tager det nye hospitalsbyggeri i Horsens imod de første patienter. Foto: Regionshospitalet Horsens

- Vi glæder os helt vildt til at flytte ind i de nye rammer. Personalet er klar, og glæder sig til det, fortæller hospitalsdirektør Lisbeth Jessen til TV2 ØSTJYLLAND.

Regionshospitalet i Horsens indvier i denne uge 10.000 kvadratmeter, som kaldes ´Nye Nord´.

Læs også Nu flytter de sidste hospitalsafdelinger til Skejby: Færre operationer i en periode

Der er altid travlt om mandagen, derfor har vi valgt tirsdagen. Der er typisk et større indtag af patienter mandag.

Lisbeth Jessen, hospitalsdirektør, Regionshospitalet Horsens

Regionshospitalet i Horsens modtager primært patienter fra Horsens, Odder, Skanderborg og Hedensted. Tirsdag tager de imod de første patienter i det nye byggeri. 

- Der er altid travlt om mandagen, derfor har vi valgt tirsdagen. Der er typisk et større indtag af patienter mandag, siger Lisbeth Jessen.

Kirurgisk Sengeafsnit er det første, der slår de nye døre op, og herefter flytter yderligere fem afsnit én for én ud i ´Nye Nord´. 

I løbet af foråret i år vil det hospitalsbyggeri være i fuld drift med nye operationsstuer, opvågning, klinikker, intensiv, opvågning, klinikker og to etager udelukkende med sengestuer.

Læs også Hospital lukker snart helt ned: - Som at sige farvel til en gammel ven

Patienter får stuer for sig selv

I denne uge er det sengeafsnittet, der åbner. Her skal patienter og personalet vænne sig til enmandsstuer, i stedet for flermandsstuer, som det har været indtil nu.

- Det er ensengsstuer med eget bad og toilet. Der er pæne rammer, og der er de hjælpemidler, der skal være til rådighed. Det er helt nyt, i forhold til det vi kommer fra, som er gammelt, siger Lisbeth Jessen.

Med Nye Nord kan vi tilbyde patienter, pårørende og personale nye og mere tidssvarende rammer.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand

Regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) er også yderst tilfreds med, at hospitalet får mere moderne rammer. 

- Med Nye Nord kan vi tilbyde patienter, pårørende og personale nye og mere tidssvarende rammer med bl.a. enestuer og gode ergonomiske forhold. Samtidig er vi godt på vej til at sikre Horsens store nok rammer til også i fremtiden at kunne rumme alle patienter på den bedst mulige måde, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Læs også Derfor er kontroversielle bånd på gravsten fjernet

Flere barselspladser og færre flytninger mellem afsnit

I denne uge er det sengeafsnittet, de flytter ind i og i uge 11 flytter operationsgangen ind i de moderne operationsstuer.

De fem nye operationsstuer er godkendt til brug, og de første operationer vil kunne blive gennemført i marts 2019, samtidig med at det nye afsnit ´Operation og Opvågning´ går i drift.

Patienter vil opleve et hurtigere forløb med færre skift af personale og flytning mellem afsnit.

Lisbeth Jessen

Og det vil betyde, at patienter fremover vil opleve, at færre skift mellem afdelinger og personale.

- Patienter vil opleve et hurtigere forløb med færre skift af personale og flytning mellem afsnit, fortæller Lisbeth Jessen.

I flyttedagene vil `Nye Nord´ modtage lidt færre patienter, men på sigt skal de nye omgivelser gøre det muligt at udrede og behandle endnu flere.

Læs også Langsomt voksende gourmetgrise er populære

Når det ´Nye Nord` er i fuld drift, så vil renoveringen af hospitalets højhus og anden udvidelsesfase af akutafdelingen blive sat i gang.

Samtidig med det nye byggeri så vil antallet af barselspladser og fødestuer udvides. Indflytningen til det nye byggeri giver plads til, at fødeafsnittet kan flytte sammen med Afsnit for Mor og Barn i ´Kvindehuset´.

Fakta om indflytningen til Nye Nord:

  • Tirsdag d. 19. februar: ’Kirurgisk Sengeafsnit’ flytter fra plan 4 i højhuset (destination A8) til niveau 3 og 4 i Nye Nord (destination B4 og B5).
  • Torsdag og fredag d. 21-22. februar: ’Sengeafsnit for Kvindesygdomme’ og ’Klinik for Kvindesygdomme’ flytter fra kvindehuset (destination D2) til niveau 3 i Nye Nord (destination B4).
  • Tirsdag d. 12. marts: ’Intensiv’ og ’Opvågning’ flytter fra plan 2 i højhuset (destination A8) til niveau 2 i Nye Nord (destination B3 og B2).
  • Tirsdag d. 19. marts: ’Operationsgangen’ flytter fra niveau 2 og ud på niveau 2 i Nye Nord (destination B2).