Tre personer faldet i vandet fra gangbro til turbåd

Østjyllands Politi og Brandvæsen har tirsdag aften været massivt til stede på Aarhus Havn, hvor tre personer er blevet reddet op af det kolde vand.

00:22

Flere ambulancer blev kaldt til havnen i Aarhus tirsdag aften i forbindelse med en ulykke.

Af endnu ukendte årsager faldt tre personer tirsdag aften i vandet fra en gangbro til turbåden 'Juldamperen', der lå i Aarhus Havn ved Toldboden.

Sagen undersøges nu nærmere af havarikommissionen. Vi kan formentlig melde mere ud i morgen.

Bo Christensen, vagtchef, Østjyllands Politi

De er heldigvis reddet op af det kolde vand af besætningen på båden samt flere tililende vidner, og er sluppet uden skader.

- Sagen undersøges nu nærmere af havarikommissionen. Vi kan formentlig melde mere ud i morgen, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Bo Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ulykken skete ved Toldboden på Aarhus Havn.  Foto: Google Maps

Måtte aflyse afgang

Turbåden, som i denne måned er blevet døbt 'Juldamperen', er charteret af Aarhus Sail Event, som hver dag frem til den 23. december arrangerer havnerundfarter. 

Det tager vi stilling til i morgen, når teknikerne har været her.

Lars Hede, Aarhus Sail Event, på spørgsmålet om båden sejler onsdag

I aften måtte afgangen kl. 19 aflyses. 

Billedet her er taget ved Juldamperen efter episoden. Foto: Per Øxenholt

- Jeg har endnu ikke overblikket over, hvad der med sikkerhed er sket. I morgen kommer der teknikere, som skal gennemgå båden, og før de har været her, vil jeg ikke gisne om, hvad der er gået galt, siger en chokeret medejer af Aarhus Sail Event, Lars Hede, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ny juletradition er kommet for at blive – er det noget for dig?

Det var besætningen på båden samt flere vidner til ulykken, der reddede de tre personer op af vandet.

Om båden sejler igen onsdag, vides endnu ikke.

- Det tager vi stilling til i morgen, når teknikerne (fra havarikommissionen, red.) har været her, lyder det fra Lars Hede.

Vil lave ny juletradition

Havnerundfarterne er sat i søen som et forsøg på at lave en ny juletradition i Aarhus. Det kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle i sidste uge i forbindelse med en af de første ture.

Niels Ravn og Lars Hede står bag den nye tradition. Inden de kastede sig ud i det, fik de at vide af Visit Aarhus, at det godt kan være lidt svært at starte en ny juletradition.

- Vi vil gerne skabe en tradition med den her. Vi håber, vi kan give folk en ny og anderledes oplevelse i julen, så vi satser på at kunne gøre det til en tradition, for vi vil gøre det igen til næste år og årene frem, sagde Niels Ravn, medejer af Aarhus Sail Event, til TV2 ØSTJYLLAND.

Om planerne nu lider et stort knæk, vil havarikommissionens undersøgelser onsdag formentlig afgøre. 

05:04

VIDEO: Thomas Bundgaard og Mette Andersen var torsdag aften i sidste uge på jule-date på Juldamperen. Den hedder 'Svanen' og ligger normalt i Mariager Fjord.

Luk video