Stort politiopbud: Sortklædt ung mand nægter sig skyldig i drab

En 27-årig mand sidder onsdag morgen til grundlovsforhør sigtet for drabet på et tilfældigt offer. Han nægter sig skyldig. Han er nu varetægtsfængslet i fire uger.

Retssal to ved Retten i Aarhus er onsdag morgen overbefolket af presse og politifolk i forbindelse med et grundlovsforhør.

Hovedpersonen er en 27-årig mand, der er sigtet for et meget omtalt drab på en 21-årig mand, som politiet regner som et tilfældigt offer.

Østjyllands Politi oplyser onsdag eftermiddag, at manden er varetægtsfængslet i fire uger. 

Den 27-årig blev anholdt tirsdag og er udover drabet sigtet for besiddelse af et skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder. Han har ifølge politiet ingen relation til det 21-årige offer i sagen.

Før grundlovsforhøret begyndte, trådte den 27-årige afslappet ind i retslokalet. Han er af anden etnisk herkomst en dansk, fremstår let kvabset og var klædt helt i sort med en sort kasket og sort vest.

I retslokalet var også fire medlemmer af offerets familie, blandt andet hans far.

Tilfældigt offer

21-årige Søren Koch blev natten til den 8. marts 2022 fundet dræbt af skud i sin bil ved en tankstation i Aarhus-forstaden Viby.

Det stod ifølge politiet hurtigt klart, at den 21-årige var et tilfældigt offer, der ikke havde fjender, der ville ham til livs.

Den 27-årige nægtede sig i retten skyldig i anklagerne mod ham.

Anklageren anmodede som planlagt, at dørene skulle lukkes. Det vil anklagemyndigheden og politiet gerne have af hensyn til efterforskningen. For selvom politiet mener, de har fundet drabsmanden, leder de fortsat efter den person, der hjalp ham.

Ventede i flugtbil

To måneder efter drabet frigav politiet en video, der viste en mand løbe på fortovet, kravle op ad en kant og stoppe op. Herefter skød han tre gange i to forskellige retninger og løb ned mod en ventende bil, der ventede få meter væk.

Se videoen af skyderiet her.

Bilen, en VW Golf Variant, var kort efter mordet blevet fundet udbrændt et par kilometer væk fra gerningsstedet.

Det er chaufføren af flugtbilen, der nu ledes efter.

Dommeren valgte at lukke dørene, og pressen måtte derfor forlade retslokalet. Mens journalisterne var på vej ud, opstod der dog et mindre optrin.

Et af den dræbtes familiemedlemmer henvendte sig nemlig direkte til den sigtede 27-årige og sagde ifølge TV2 ØSTJYLLANDs udsendte reporter:

- Du skulle rådne op i helvede.

Det gjorde den 27-årige meget irriteret, og en betjent måtte træde ind for at dæmpe gemytterne.

Politiet har efterforsket, om skyderiet var en del af en bandekonflikt, men det er endnu ikke afklaret.

TV2 ØSTJYLLAND følger sagen.