Racerkører sprøjter millioner ind i østjysk virksomhed

JumpStory's nye investor har en lang karriere fra USA bag sig, hvor han har været med til at udvikle milliardvirksomheden Basecamp.

Udgivet Opdateret
Folkene bag virksomheden er Anders Thiim (TV) og Jonathan Løw (TH). I midten er investor David Heinemeier Hansson. Foto: Wilfred Gachau, JumpStory

Den danske mangemillionær og racerkører David Heinemeier Hansson har investeret et stort millionbeløb i den aarhusianske virksomhed JumpStory, der er en digital billedetjeneste. 

Hos medstifteren Jonathan Løw vækker det stor begejstring at få en kapacitet som David Heinemeier Hansson med ombord.

- Vi er vildt begejstret. Han er et kæmpe navn i den engelsktalende del af verdenen. Der er stor respekt for de ting, han har bedrevet, siger Jonathan Løw. 

JumpStory omtales som 'Netflix for billeder'. / Foto: Wilfred Gachau, JumpStory

Virksomheden JumpStory, der så dagens lys tilbage i 2018, beskæftiger sig med stillbilleder til kommunikation og markedsføring.

Men i modsætning til de store konkurrenter som Getty Images og Shutterstock fokuserer JumpStory på autentiske billeder. 

- Vi startede virksomheden, fordi vi hader de stockphotos, der var. Vores oplevelse var, at man ikke havde lyst til at bruge disse billeder. Derfor mente vi, at vi kunne skabe autentisk indhold, folk faktisk ønsker at bruge, siger medstifter Jonathan Løw. 

Investor med erfaring

Investoren er vendt hjem til Danmark efter flere år i USA. Her har han skabt sig milliardforretning igennem virksomheden Basecamp, der har Amazon-grundlæggeren, Jeff Bezos, i ejerkredsen. 

-  Efter min retur til Danmark har jeg haft en interesse i at investere i danske startups, der ønsker at blive i Danmark, bidrage til dansk økonomi, og har udsigt til en rentabel forretning. Vi har alt for meget dominans af amerikanske techvirksomheder i Danmark. Nu gør jeg en lille del til at ændre på det, og teamet bag var helt med på de udsigter, siger David Heinemeier Hansson

Millionæren og racekøren David Heinemeier Hansson har skudt penge i JumpStory. / Foto: Wilfred Gachau, JumpStory

I sine mange år i USA har han også udviklet programmet Ruby on Rails, der bruges til at udvikle databaser og hjemmesider. Blandt brugerne af Ruby on Rails kan tælles store virksomheder som AirBnB og Shopify.

- Jeg bringer selvfølgelig noget kapital, men også 20 års erfaring med at drive software-as-a-service forretninger på nettet. Og så at give teamet tilliden til, at de kan gøre det selv, med danske værdier, uden at man sukker efter at blive en dårlig amerikansk kopi, siger han. 

Udover bedrifterne fra den amerikanske techbranche, har han vundet racerløbet Le Mans, og han stiller også til start i dette års udgave af det berømte racerløb. 

Hovedsæde i Aarhus

JumpStory holder til i Højbjerg syd for Aarhus, og de to stiftere bor også selv i Aarhus-området. 

- Det har været vigtigt at bevare virksomhedens placering i Aarhus, siger Jonathan Løw. 

- Selvom Aarhus er en lille by, så er der meget talent på tech- og marketingsfronten. Vi er 20 medarbejdere. Men vi kommer til at vokse over tid og tror på, at vi kan rekruttere nye medarbejdere her fra området.

Ifølge Jonathan Løw er troen og håbet, at virksomheden kommer til at gøre en forskel for folk indenfor kommunikation og marketingsbranchen.

- Vi vil bygge en vækstvirksomhed, ikke for vækstens skyld, men fordi rejsen er spændende. Og vi vil lave en bæredygtig virksomhed, der kan tjene penge, og dermed skabe arbejdspladser og leve i mange år, siger han. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her