Populært havnebad åbner igen - app skal minimere køen

Fra på mandag åbner Aarhus Havnebad igen for besøgende. Det bliver dog ikke på samme måde som normalt.

Havnebadet åbnede i sommeren 2018. Foto: Havnebadet

Snart kan aarhusianske vandhunde igen boltre sig i bølgen blå på Aarhus Ø.

På mandag kl. 10 åbner havnebadet nemlig for besøgende, selvom det bliver på andre vilkår end normalt. 

Læs også Badebro kommer ikke op i år: Upopulær beslutning skaber undren

Blandt andet er det maksimale antal besøgende reduceret fra de sædvanlige 350 til 125. 

- Vi har vagter til at stå og tælle, så vi hele tiden sikrer, at der er det antal, der må være derinde, siger Stine Seneca, der er daglig leder af Aarhus Havnebad, til TV2 ØSTJYLLAND. 

For at undgå store køer og badegæster der går forgæves, råder man folk til at downloade en app kaldet 'Havnebadet'.

- Du kan se præcis, hvor mange der er derinde, og den bliver hele tiden opdateret. Det er vagterne, der registrerer løbende, så man kan få en pejling om, hvorvidt der er fyldt eller ej, siger Stine Seneca.

Rengøring og sprit

Det er ikke kun antallet af gæster, der er anderledes denne sommer. Saunaer og omklædningsrum vil være lukkede, mens toiletter og udendørs brusere stadig kan benyttes. 

- I hele den offentlige åbningstid har vi en medarbejder til at gå og rengøre toiletterne og kontaktoverflader. Og så har vi informationsplakater og sprit, siger Stine Seneca og fortsætter:

- Men vi appellerer også til folks sunde fornuft og håber på, at de vil holde afstand. Med 125 inde bør der være plads til, at folk kan være på afstand.

Hun fortæller desuden, at bassinerne er blevet renset for alger. 

- Vi er klar, og vi har haft dykkere på til at rense bassinerne. Vi gør det, så godt vi kan, og vi sørger for at gøre rent. Vi glæder os, siger Stine Seneca.

Flere andre badesteder åbner

Det er ikke kun Havnebadet, der nu igen slår dørene op. Også Den Permanente nord for Aarhus åbner på mandag med fokus på corona-retningslinjer, hvilket betyder lukkede omklædningsrum og vagter, der sørger for, at der ikke samles for mange mennesker.

Læs også Populært havnebad drukner i tang

Voldbybadet i Voldby ved Hammel åbner en smule senere - lørdag den 13. juni, og her har man travlt med at blive klar. 

- Vandet skal varmes op, vi skal lave udendørs bruser, have opsat håndsprit-dispensere samt en masse ekstra foranstaltninger på grund af Corona, siger Jens Peter Larsen, formand for Voldby beboerforening, i en pressemeddelse.  

Med flere badesteder, der snart åbner igen, er det bare at håbe på sommervejr. Ifølge DMIs hjemmeside ser det dog ikke ud til at være på vej i den næste uges tid. 

Voldbybadet åbner for besøgendei lørdag i næste uge.  Foto: Tonny Foghmar