Ole Lund Kirkegaards Allé og Jesper Kleins Gade: Aarhus får nye vejnavne

11 veje i det nordlige Aarhus bliver opkaldt efter børnekulturpersoner. De skal fremhæve ny bydels identitet.

Ole Lund Kirkegaard er født i Aarhus, vokset op i Skanderborg og kendt for historierne om Orla Frøsnapper, Gummi Tarzan og Otto er et Næsehorn.

Ole Lund Kirkegaard var uddannet lærer.
Ole Lund Kirkegaard var uddannet lærer. Foto: TV 2 Danmark

Og nu får han sin egen vej opkaldt efter sig i Lisbjerg i det nordlige Aarhus, hvor en ny bydel er på vej.

I alt skal 11 nye og eksisterende veje navngives, og aarhusianerne og det aarhusianske kulturliv har valgt, at de skal opkaldes efter personer fra børnekulturlivet.

Tanken med de nye gadenavne er at give det nye boligområde omkring Lisbjergskolen en klar identitet.

- Vi har nok tofter og vænger uden nogen særlig identitet i Aarhus. Vi skal hellere fremhæve det særlige i vores lokalsamfund. I den her del af Lisbjerg får vi en bydel, som bliver ideel for børnefamilier - derfor er jeg også rigtig godt tilfreds med de 11 nye vejnavne, som virkelig understreger områdets identitet, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) i en pressemeddelelse.

Børne- og vikingetema

Lisbjerg Bygade ændrer navn til Ole Lund Kirkegaards Allé, imens andre veje kommer til at hedde blandt andet Jesper Kleins Gade, Ib Spang Olsens Gade og Povl Kjøllers Allé.

Povl Kjøller er blandt andet kendt fra Kaj og Andrea og for at have skrevet sangene "Min cykel" og "Bakke snagvendt". 
Povl Kjøller er blandt andet kendt fra Kaj og Andrea og for at have skrevet sangene "Min cykel" og "Bakke snagvendt".  Foto: Bent K. Rasmussen - Ritzau Scanpix

Lisbjergvej, som svinger ind over Lisbjergskolens parkeringsplads, skifter navn til Jørgen Clevins Gade.

Det er to år siden, at aarhusianerne blev bedt af Aarhus Kommune om at komme med bud på navne til nye veje, og nu er det altså snart en realitet.

Udover børnetemaet, vil vejene i området øst for Randersvej blive opkaldt efter de gamle vikinger. Og i erhvervsområdet vest for Lisbjergskolen navngives gaderne efter gamle stednavne fra Lisbjerg Sogn.

De 11 nye vejnavne: