Nyt boligprojekt på vej: Her kan du bo under samme tag som svigermekanikken

Et nyt boligprojekt i Lisbjerg ved Aarhus indeholder familieboliger, hvor flere generationer kan leve under samme tag.

Boligerne skal se sådan her ud, og de forventes at stå færdig i midten af 2022. Foto: Aarhus Kommune

Har du altid drømt om, at du nemt kan smutte ned i stueetagen og spise frikadeller, sovs og kartofler hos svigerforældrene? Og at du på andre dage kan invitere dem på pasta og kødsovs i din bolig på 1. sal?

Så er der godt nyt til dig.

Læs også Nu kan gående bevæge mere sig frit – populære gader omdannes til sommergågader

Et nyt boligprojekt i Lisbjerg skal nemlig, efter planen, indeholde familieboliger, som vi kender dem fra Sydeuropa, hvor flere generationer lever under samme tag.

- Idéen stammer fra, at vi synes, der er en tendens i samfundet med, at flere genererationer gerne vil have muligheden for at bo sammen. Og her får man så mulighed for det med lejeboliger, og det synes jeg, er lidt unikt, siger Kim Branick, der er medejer af SK Ejendomsudvikling ApS, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er første gang, firmaet laver lejeboliger, som giver familiegenerationer mulighed for at bo sammen. Firmaet forventer, at boligerne vil stå klar i midten af 2022.

02:44

VIDEO: 28-årige Isabella Hedeager fra Aarhus bor sammen med sin kæreste og sin morfar.  I coronatiden har de tre isoleret sig sammen i hjemmet. Videoen er fra marts 2020.

Luk video

Læs også Isabella og Moffe - venner for livet

Projektet bakkes op af politikere

Det nye boligprojekt hedder ’Bakkehusene’, og det skal ligge på en kommunal grund tæt på Lisbjerg skolen. Salget af denne grund blev godkendt på byrådsmødet onsdag aften.

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) mener, at projektet spiller godt ind i delstrategierne for området.

Her ses et kort over byggeplanerne. Foto: Aarhus Kommune

- Byggeriets udformning sikrer den tæthed, vi ønsker os i Lisbjergs nye bymidte samtidig med, at filosofien om at leve flere generationer under samme tag bidrager til en mangfoldig by, siger Bünyamin Simsek.

Projektet indeholder op til 82 lejeboliger i 2-3 etager.

Aarhus’ største byudviklingsprojekt

Lisbjerg er Aarhus’ største byudviklingsprojekt, hvor der over de næste mange år skal skabes en ny by til 25.000 mennesker med forskellige boligformer.

Dertil kommer også butikker, spændende byrum og masser af byliv for børnefamilierne, singlerne, seniorerne og alle andre i en urban by.

 

Kilde: Aarhus Kommune

Tre forskellige typer huse

Bakkehusene i Lisbjerg skal opføres som byhuse i karrestruktur.

Læs også Østjyders billeder af lokale ’perler’ skal få flere til at holde ferie her

Projektet byder både på mindre 2-værelses lejligheder i stueplan med egen have, som henvender sig til studerende og seniorer, fritliggende 4-værelses byhuse i to plan, og sidste, men ikke mindst generationshuset i tre etager.

Her kan børnefamilier, som ønsker at bo og leve sammen med bedsteforældre i en samlet enhed, men alligevel lidt hver for sig, have mulighed for det.

01:53

VIDEO: I 2018 blev første spadestik til det såkaldte Generationernes Hus taget. Huset ligger på Aarhus Ø og indeholder både dagsinstitution, boliger til handicappede og boliger til alle livets aldre. 

Luk video