Nu kommer der skub i planerne for et nyt stort p-hus til cykler

I kølvandet på fredningen af Bruuns Bro i Aarhus sætter rådmanden nu igen gang i planerne for et stort p-hus i Banegraven

Sådan kan et nyt stort p-hus til cykler i Aarhus komme til at se ud - men det er endnu usikkert, hvordan projektet lander. illustration: Aarhus Kommune

I et par år har Aarhus Kommune barslet med et projekt om at bygge et nyt stort p-hus med plads til 2.000 cykler på Bruuns Bro lige ved Banegården i Aarhus. Pengene til projektet er også allerede fundet, men på grund de usikkerheder, der har været med Bruuns Bro, har projektet været sat på standby,

Forleden besluttede transportministeren med flere så at frede Bruuns Bro, og i stedet sænke sporene under den for at give plads til elektrificeringen af banen.

Læs også Bruuns Bro er reddet: Minister sikrer et af Aarhus' vartegn

Fredningen betyder, at Aarhus Kommune nu endelig kan tage planerne op ad skuffen og gå i gang med processen for at kunne bygge cykelparkeringshuset i Banegraven lige ved Bruuns Bro foran.

- Derfor har jeg nu bedt om, at arbejdet med det store cykelparkeringshus går i gang, så vi kan få løst de massive problemer, vi har med cykelparkering ved Aarhus H. Det bliver til gavn for både cyklister og andre trafikanter, der lider under forholdene i området i dag, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S).

00:33

VIDEO: Her kan du se, hvordan der ser ud ved området ved Bruuns Bro i Aarhus.

Luk video

Cykelparkeringshuset, der kommer til at kunne rumme 2.000 cykler, skulle egentlig have stået klar til brug ved udgangen af dette år, men på grund af BaneDanmarks forskellige planer for Bruuns Bro, blev projektet altså skubbet, da man ikke ønskede at smide penge i et stort byggeri, som kunne risikere at skulle rives ned, hvis udfaldet af konsekvenserne af elektrificeringen af banen var endt anderledes.

Læs også Byråd giver grønt lys til at rive vandrehal og Bruuns Bro ned

Allerede tilbage i 2014 satte kommunen 24,7 millioner kroner af til etableringen af p-huset, der også støttes af statens cykelpulje.

Det er endnu uvist, hvornår aarhusianerne kan parkere deres cykler i det nye p-hus - og hvordan det præcist bliver - da der nu først skal kigges på lokalplaner og forskellige muligheder for projektet.

Rådmanden har derfor bedt forvaltningen om at finde planerne frem igen og kigge nærmere på det for så senere at kunne melde en tidsramme ud for projektet.