Byråd giver grønt lys til at rive vandrehal og Bruuns Bro ned

Der blev i Aarhus byråd givet tilladelse til at røre ved et af byens vartegn

Foto: Google Streetview

Foto: Colourbox

1 af 2

På onsdagens byrådsmøde i Aarhus blev der blandt andet diskuteret vandrehallen på Aarhus Banegård og Bruuns Bro. For at skabe et helt nyt byrum og forbedringen af togtrafikken, er man nødsaget til at rive en del af vandrehallen ned og bygge en ny bro. Det var i hvert fald konklusionen efter mødet.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og De Konservative støttede nemlig planerne om en nedrivning, og derfor blev et høringssvar med den tilladelse sendt til Banedanmark.

- Vi ønsker en ny og moderne banegård, og derfor bliver en nedrivning nødvendig, siger Socialdemokratiets Steen B. Andersen til tv2oj.dk.

Læs også Cityforening støtter overdækning af banegrav

Arbejdet med at omdanne banegårdsområdet i Aarhus ved M.P. Bruunsgade vil formentlig vare et år, og i den periode kan det ikke undgås at give store trafikale udfordringer.

- Det er vi naturligvis kede af, men vi ser på den langsigtede vision, som blandt andet også giver os mulighed for at flytte busterminalen op til banegården, siger Steen B. Andersen.

De øvrige partier i byrådet stemte imod tilladelsen for at skåne biltrafikken på stedet og for at redde Bruuns Bro og vandrehallen.

Men der var altså flertal for at rive broen og en del af vandrehallen ned. Nu er det så op til Banedanmark i samarbejde med DSB at beslutte, hvad der skal ske, og hvornår arbejdet skal begynde.   

02:22

Da forslaget om at kigge på banegårdsområdet i Aarhus blev taget op for nylig, lød det sådan her fra de forskellige parter. 

Luk video